News

Komentari 28

Dva mjeseca držao mrtvu sestru u kući: Bojao se da će u zatvor, pa je prvo počeo bježati...

Dva mjeseca držao mrtvu sestru u kući: Bojao se da će u zatvor, pa je prvo počeo bježati...

U Batini, selu u Baranji, pronađeno je u petak popodne tijelo Vesne Rajić (62). Ona je od srpnja ležala mrtva u svom krevetu iako je u sobi pored nje živio njen brat. Obdukacija je pokazala da je umrla prirodnom smrću

Nakon što je u petak popodne u svojoj kući u Batini, selu u Baranji, pronađeno tijelo Vesne Rajić (62), koja je od sedmog mjeseca ležala mrtva u svom krevetu iako je u sobi pored nje živio njen brat S. (55), provedena obdukcija je pokazala da je žena ipak umrla prirodnom smrću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Tako su otklonjene sumnje da je S. ubio svoju sestru koje su postojale obzirom da je on gotovo tri mjeseca od javnosti skrivao činjenicu da je ona umrla.

Za događaj se saznalo nakon što susjedi primjetili da Vesne već dugo nema, ne pojavljuje se na ulici, ne ide kod prijatelja na kavu, ne ide ni u trgovinu ni po lijekove kod liječnika, a bila je srčani bolesnik i imala problema sa hodanjem. Kad god bi netko pokucao na vrata Vesnine kuće i upitao njenog brata gdje je ona, dobio bi odgovor da je bolesna i da leži. S nikoga nije puštao u kuću i to je s vremenom poslao sumnjivo.

'Morali smo provaliti u njenu sobu'

Znalo se da on ima psihičkih problema od djetinjstva i da su o njemu prvo brinuli stariji brat, koji je umro prije tri godine, a potom Vesna koja se prije dvije godine vratila u selo nakon služenja zatvorske kazne zbog pronevjere. Otkako je došla, puno se družila sa susjedima, izlazila u selo, svi su je viđali, a onda je odjednom nestala.

 - Obzirom da sam predsjednik seoskog DVD-a i imam ovlasti, sa vatrogascima, obiti vrata nečije kuće ako vjerujemo da se u kući dogodilo nešto loše, u petak smo obili vrata Vesnine kuće koja su bila zaključana. Njen brat nije bio tada u kući. Morali smo provaliti u njenu sobu jer su ta vrata bila višestruko osigurana od neželjenog ulaza, a kada smo ušli, shvatili smo i zašto. Ona je ležala u krevetu mrtva, već u poluraspadnutom stadiju - kazao je Đuro Molnar, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Batine.

Nedugo potom pronašli su S-a i pitali što je učinio sestri jer je nađena mrtva. On se branio da joj nije ništa učinio, da je ona samo umrla na spavanju, a kada ju je našao, uplašio se, nije znao što da radi, pa ju je samo pokrio i ostavio tako. U strahu da će morati u zatvor počeo je i bježati, ali su ga brzo uhvatili. Iako na tijelu mrtve žene nije bilo tragova nasilne smrti, policija je S-a ipak odvela u postaju u istragu.

Kriv za narušavanje mira pokojnika?

  - Obdukcija je pokazala da je žena umrla prirodnom smrću. Istraga se nastavlja o ostalim okolnostima. Nemamo uhićenih osoba u tom postupku -  rekla je glasnogovornica osječke policije. Iako nije uhićen, S se više nije pojavljivao u selu, odnosno, viđen je u subotu kako dolazi u pratnji policije.

 - Oni su ga dovezli, ušli su sa njime u kuću i veoma brzo izašli. Vidjela sam da nosi mobitel i neke svoje stvari. Valjda je došao po njih. Možda će ga sada smjestiti u neku ustanovu - kaže susjeda.

Istragom će se utvrditi da li je S., zbog svog specifičnog mentalnog stanja, kriv za kazneno djelo narušavanja mira pokojnika, zato što je skrivao njeno mrtvo tijelo mjesecima.

Najčitaniji članci