Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dva puta heroj: Vozač spasio djecu iz autobusa u plamenu

Vozač Mirko Jukić (53) osjetio je dim u autobusu. Stao je i otvorio je putnicima vrata. Vidio je da gori motor busa pa je plamen ugasio. To je već jedanput doživio

čitatelj 24sata
Foto: čitatelj 24sata
22 komentara

Čim sam osjetio dim, zaustavio sam autobus i otvorio vrata putnicima da mogu izaći na sigurno. Izašao sam i ja, napravio krug oko busa i vidio da vatra suklja iz motora, ispričao nam je vozač Mirko Jukić (53).

Na relaciji Knin-Šibenik u četvrtak se zapalio autobus pun djece koji je vozio Mirko. Hrabra intervencija vozača spriječila je nesreću, rekao nam je čitatelj želeći pohvaliti prisebnost i herojsko držanje vozača

Autobus ATP-a Šibenik planuo je u Vrbniku pokraj Knina. U vozilu se nalazilo 35 putnika, uglavnom srednjoškolaca koji su putovali na nastavu u Šibenik.

- Znao sam da požar na motoru ne mogu ugasiti dok ne dignem poklopac, pa sam malo smirio plamen mlazom kroz rešetku i otvorio poklopac. Dalje je bilo lakše. Usmjerio sam aparat za gašenje prema vatri i gasio dok se nije potrošio prah - ispričao nam je hrabri vozač. 

Boca je bila ispražnjena, ali požar na autobusu još u potpunosti nije bio ugašen.

čitatelj 24sata

- I dalje su se vidjeli plamičci među limovima, a ja nisam imao čime gasiti. Srećom, i djeca koju sam prevozio su bila prisebna, pa su pozvali vatrogasce, koji su brzo došli - rekao nam je Jukić pohvalivši brzinu kojom su na teren izašli pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Knin. 

Nezgoda s požarom djecu nije poštedjela nastave. Čak nisu ni kasnili budući da je Autotransport odmah nakon dojave o požaru poslao zamjenski autobus po njih. Vozač autobusa Mirko Jukić je otac petero djece. Zna što je briga za djecu i posebno je oprezan kad mu kao vozaču povjere da vozi tuđu djecu

- Koliko god čovjek bio oprezan, ovakve stvari jednostavno ne može spriječiti. Autobusi se uredno održavaju i prolaze redovite kontrole, ali riječ je o starim vozilima. Ni meni ovo nije prvi požar. Ovog ljeta zapalio mi se autobus dok sam vozio djecu u školu u Oklaj. Bilo je slično kao i danas. Uspio sam ugasiti požar aparatom i, hvala Bogu, nitko ni tada nije ozlijeđen. Požar je izazvao kvar na instalacijama - ispričao je Jukić. 

Duško Jaramaz/PIXSELL
Vozač Mirko Jukić
 

Policija nakon očevida nije mogla sa sigurnošću utvrditi zašto je izbio požar. Štetu na autobusu također još nisu procijenili.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message