News

Komentari 7

Dva puta u razmaku od 4 dana muškarca (53) policija zatekla kako krši mjeru samoizolacije

Dva puta  u razmaku od 4 dana muškarca (53) policija  zatekla kako krši mjeru samoizolacije

Policajci su 18. siječnja 2021. oko 8.40 sati u Požegi u Ulici Arslanovci zatekli muškarca u kršenju mjera. Vozio se u automobilu. Samo četiri dana poslije opet je zatečen na nedozvoljenom mjestu

Policajci u Požegi sve se češće susreću s onima koji krše mjere samoizolacije, koji unatoč određenoj mjeri zabrane napuštanja doma to ne poštuju.

Jedan od njih je i muškarac iz Velike kod Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“. Naime, njega su policijski službenici dana 18. siječnja 2021. oko 8.40 sati u Požegi u Ulici Arslanovci zatekla u kršenju mjera, najvjerojatnije je dobio upozorenje, ali samo četiri dana poslije opet je zatečen na nedozvoljenom mjestu oko 22.40 sati u Dubrovačkoj ulici u Požegi.

U oba slučaja zatečen je kako upravlja osobnim automobilom iako mu je izrečena sigurnosna mjera COVID 19 - liječenje u kući, čime nije postupio po propisima ili naredbama kojima nadležno tijelo naređuje mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti među ljudima.

Protiv 53-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Najčitaniji članci