Obavijesti

News

Komentari 4

Dvije i pol godine zatvora jer je pijan mesarskim nožem napao majku i porezao je po ruci

Dvije i pol godine zatvora jer je pijan mesarskim nožem napao majku i porezao je po ruci
1

Optužnica je D. F. teretila da je 1. listopada 2019. oko 17.00 sati u obiteljskoj kući, nakon što je izvrijeđao svoju majku, nožem oštrice 18 centimetara krenuo prema njoj u namjeri da je usmrti

VIDEO

Povikao je: 'Mrcino van iz kuće!' i otišao u podrum gdje držimo mesarske noževe, vratio se s nožem i krenuo prema meni, svjedočila je na Županijskom sudu u Zagrebu majka optuženog D. F.

Sudac Zdravko Majerović nepravomoćno ga je proglasio krivim te ga osudio na dvije i pol godine zatvora i izrekao mu obvezno liječenje od alkoholizma. U to će mu uračunati vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 1. listopada 2019. pa nadalje.

Odbila je zakonsku mogućnost nesvjedočenja protiv bliskog člana obitelji jer ga više, kako je rekla, nije mogla štititi. Optužnica ga je teretila da je 1. listopada 2019. oko 17.00 sati u sobi dnevnog boravka obiteljske kuće, nakon što je verbalno napao svoju majku nožem duljine oštrice 18 centimetara krenuo prema njoj u namjeri da je usmrti. Tim je nožem zamahnuo prema majci ,koja je podigla svoju lijevu ruku da bi se zaštitila, zbog čega ju je nanio porezotinu na lijevoj nadlaktici dugu deset centimetara.

Nesretna žena ispričala je kako su tog dana zajedno pilili drva motornom pilom u čemu im je pomagao poznanik. Nakon što su pospremili drva, njih su dvojica otišli u kuću dok je ona ostala nahraniti svinje. Nakon što se vratila kući sin ju je počeo vrijeđati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pitala sam ga što se dešava jer smo dotad zajedno radili. Kad je krenuo na mene ja sam instinktivno podigla lijevu ruku jer sam operirala rak na lijevoj dojci jer me bilo strah da mi nožem ne dohvati mjesto gdje sam operirana. Nakon toga je odložio nož na kuhinjski stol i izišao van, a ja sam si na ozljedu stavila ručnik da zaustavim krvarenje i nazvala kćer da me odveze liječniku - ispričala je. Dodala je da je njezin sin inače oduvijek bio agresivan kad je pod utjecajem alkohola.

Sve se pogoršalo prije 2 godine, kad mu je umro otac. Njega je znao poslušati kad bi mu rekao da ne bude agresivan prema majci.

- Uvijek sam željela zaštititi svojeg sina pa ga tako nisam niti prijavila policiji kada me je na Veliku Gospu, u kolovozu 2019. jako izudarao po glavi. Nisam nikome govorila da ima problema s alkoholom - kazala je.

U svojoj obrani D. F. je tvrdio da je tog dana s poznanikom dok su pili drva popio litru vina te da ga je "čopilo". 

- Moja mama i taj prijatelj su mi se smijali pa sam ja otišao u podrum po nož jer sam ih htio zastrašiti. Međutim, dogodilo se to što se dogodilo. Nakon toga sam ja htio mami pomoći, no ona nije dala. Zvala je sestru koja ju je odvezla doktoru, a ja sam se otišao prijaviti na policiju. Nikada nisam tukao svoju mamu, ne daj Bože, a u tu kuću se nikada više neću vratiti - ispričao je okrivljeni, koji je uvjeravao sud i da inače ne pije.

Tvrdio je da se njegova majka zapravo sama porezala na nož, koji je bio u njegovoj ruci jer je krenula prema njemu i podigla ruku. Vještak psihijatar utvrdio je da je u tom trenutku bio bitno smanjeno ubrojiv jer je bio pod utjecajem alkohola. 

Nakon objave presude sud mu je produljio istražni zatvor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a