Obavijesti

News

Komentari 3

Dvojica maloljetnika pljačkala vršnjake u centru Zagreba: Čak su im pretraživali džepove

Dvojica maloljetnika pljačkala vršnjake u centru Zagreba: Čak su im pretraživali džepove

Dvaput su se udaljili bez plijena, a u jednom slučaju zaprijetili su i oštrim predmetom odnosno nožem. Sve se odvijalo ove subote na Trgu bana Josipa Jelačića i okolnim ulicama

VIDEO

Zagrebački policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika koje sumnjiče za razbojništvo te dva razbojništva u pokušaju.

Riječ je o dva događaja od ove subote 27. siječnja oko 17 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u samom centru Zagreba te nešto kasnije okolnoj Gajevoj ulici.

- Dajte nam sav novac koji imate - zapovjedio je dvojac drugim maloljetnicima koji su se nalazili na središnjem zagrebačkom trgu. Uz verbalnu prijetnju, sumnja policija, potom su im uzeli sav novac koji su maloljetnici imali kod sebe.

Odmah potom, istog dana u Gajevoj ulici prišli su dvojici maloljetnika te im najprije uz verbalnu prijetnju otuđili novac. Nije im to bilo dosta već su im krenuli pretraživati unutarnje džepove jakni i trenirki kako bi pronašli još novca, a kada nisu ništa pronašli udaljili su se ponovno prema Trgu bana Josipa Jelačića. 

Tamo su prišli i zaprijetili još dvojici maloljetnika te ih uz verbalnu prijetnju tražili novac, no nakon što su im rekli da nemaju novac, otišli su praznih ruku.

- Nekoliko minuta kasnije prišli su i trojici maloljetnika u blizini, te također uz verbalnu prijetnju tražili od njih novac, da bi se udaljili u smjeru Jurišićeve ulice ništa ne otuđivši, gdje su ih policijski službenici koji inače opserviraju Centar grada uočili i doveli u službene prostorije policije - izvijestila je zagrebačka policija.

U svim slučajevima osim u jednom kaznena djela počinili su uz verbalnu prijetnju, dok su u jednom slučaju zaprijetili oštrim predmetom, odnosno nožem.

- Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež, dok se nastavlja utvrđivanje okolnosti i drugih sličnih događaja u Centru grada - priopćila je policija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe