Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Dvojica na ispitivanju zbog lažnih uzbuna, oružja, droga...

Sumnja se i da je 49-godišnjak na nagovor 33-godišnjaka, s namjerom da izazove nepotrebnu hitnu intervenciju vatrogasaca, uputio operativnom centru lažnu dojavu o požaru na području Generalskog Stola

Foto:
0 komentara

Dvojica uhićenih muškaraca u dobi od 49 i 33 godine dovedena su u utorak na ispitivanje u karlovačko Općinsko državno odvjetništvo zbog više kaznenih djela, među kojima su lažne uzbune, krađe, nedopušteno posjedovanje, izrada i nabava oružja i eksplozivnih tvari te promet drogama i prijevara.

Kako je u utorak izvijestila policija, osnovano se sumnja da je 49-godišnjak 24. rujna na poticanje 33-godišnjaka uputio lažnu dojavu o bombi u zgradi pravosudnog tijela (sud u Karlovcu) zbog čega je naložena evakuacija zgrade i prekinut rad suda te su aktivirane žurne službe.

Sumnja se i da je 49-godišnjak na nagovor 33-godišnjaka, s namjerom da izazove nepotrebnu hitnu intervenciju vatrogasaca, uputio operativnom centru lažnu dojavu o požaru na području Generalskog Stola, zbog čega su angažirani članovi Dobrovoljnoga vatrogasnog društva.         

Također se sumnja da je 49-godišnjak trošio električnu energiju mimo mjerne opreme te da je neovlašteno uzgojio stabljike indijske konoplje iz kojih je proizveo manju količinu marihuane i sušio je u svojim prostorijama.

Sumnja se i da je neovlašteno nabavio dvije ručne bombe, protuavionski metak, vojni suzavac, detonatorski štapin, lovačku pušku i više komada raznog streljiva.  

Za kazneno djelo prijevare osumnjičen je 33-godišnjak koji je, lažno se predstavljajući i lažno prikazujući činjenice, u zabludu doveo 45-godišnjeg prodavatelja kukuruza i autoprijevoznika te je dio kukuruza odvezao a da ga nije platio, a nije platio ni uslugu prijevoza. 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message