Obavijesti

News

Komentari 108

E, njih više nećemo plaćati od 1800 do 3000 € mjesečno! Adio Peovićki, Vidović-Krišto i ekipi

E, njih više nećemo plaćati od 1800 do 3000 € mjesečno! Adio Peovićki, Vidović-Krišto i ekipi

Vrlo važan je detalj da saborsko mjesto gubipredstavnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj, a veteran Furio Radin je u teškoj borbi - trenutačno ima 736 glasova, a Corrado Dussich 733!

VIDEO

Katarina Peović i Karolina Vidović Krišto bile su među najžešćim kritičarima Andreja Plenkovića i vladajućega HDZ-a, ali 99,9 posto je sigurno da ih nećemo gledati u novom sazivu Hrvatskoga sabora. Naime, ulazak Zorana Milanovića u političku arenu izbacio je Radničku frontu iz koalicije sa SDP-om i na izbore je Katarina Peović išla kao nositeljica njihove liste u osmoj izbornoj jedinici. No nije prošla, trenutačno je na 2,55 posto glasova. 

Kad je zbačena s vlaka koji se nazvao Rijeke pravde, to je bio praktički kraj, makar se ni sama koalicija nazvana po pjesmi Jure Stublića nije osobito dobro provela na izborima. Izgleda da razbijanje koalicije s IDS-om, SDP-om, Radničkom frontom i lijevo orijentiranim strankama baš i nije bilo najgenijalnija ideja. Propala je hrpa glasova na ljevici. 

Pokretanje videa...

Jedan privedeni zbog dimne bombe, Peović ju isto držala: 'Nisam znala da je to kažnjivo' 00:55

Ni lijevo ni desno, slogan je stranke Odlučnost i pravednost. Ali čini se da neće ni u Sabor, kako stvari stoje. Karolina Vidović Krišto je vjerovala da će njezina stranka Odlučnost i pravednost ući u parlament, ali kao nositeljica liste u prvoj izbornoj jedinici zapela je na 2,09 posto glasova. 

Zagreb: Sabor o provedbi Zakona o otocima

Pomalo bizarno, najjači oporbeni klub u prošlom sazivu činili su Socijaldemokrati, no nitko od njih nije uspio prijeći izborni prag od pet posto glasova pa u saborskim klupama više neće biti dobro poznatih lica - Davora Bernardića, Davorka Vidovića i ekipe. U dosadašnjem sazivu Sabora imali su najmoćniji oporbeni klub s 18 članova, a sad će političko djelovanje nastaviti izvan sabornice.

Prema stanju od 23 sata, u Sabor ne ulazi niti nekoć istaknuti SDP-ovac, potpredsjednik Socijaldemokrata Domagoj Hajduković, a mandat šefa stranke Republika Damira Vanđelića je u 23 sata večeras bio rubni. Ne uspije li, bit će to veliki neuspjeh za biznismena koji se odlučio baviti politikom. 

Za mandat se u fotofinišu bori najdugovječniji saborski zastupnik Furio Radin... Njegove šanse da će ostati su na tankoj niti, trenutačno ima 736 glasova, a Corrado Dussich je na 733. Predstavnica albanske nacionalne manjine prema svemu sudeći neće biti Ermina Lekaj Prljaskaj, trenutačno gubi od Armina Hodžića na izborima za predstavnika albanske, bošnjačke, makedonske, crnogorske i slovenske manjine za više od šest stotina glasova. I Prljaskaj i Radin podržavali su Vladu Andreja Plenkovića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 108
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije