Obavijesti

News

Komentari 1

Educiraju učenike o financijskoj pismenosti i internet sigurnosti

Educiraju  učenike o financijskoj pismenosti i internet sigurnosti
2

PBZ je osnovao tim od 50 zaposlenika - EduVolontera  koji su dosada u  sklopu ove inicijative u 43 škole i 20 gradova diljem Hrvatske održali 177 radionica za djecu u osnovnim i srednjim školama

VIDEO

Inicijativa Intese Sanpaolo Umjetnost štednje (The Art of Saving) koja je osmišljena u torinskom Muzeju štednje (Museo del Risparmio) od listopada 2017. godine provodi se u svim međunarodnim bankama supsidijarima Intesa Sanpaolo Grupe, pa tako i u Privrednoj banci Zagreb (PBZ). S ciljem uvođenja strateškoga volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije, organiziraju se raznovrsne aktivnosti kojima je cilj obuhvatiti što veći broj mladih i odraslih te im učiniti dostupnu financijsku edukaciju. 

PBZ je osnovao tim od 50 zaposlenika - EduVolontera  koji su dosada u  sklopu ove inicijative u 43 škole i 20 gradova diljem Hrvatske održali 177 radionica za djecu u osnovnim i srednjim školama. 

Povodom ovogodišnjega obilježavanja Svjetskog i Europskog tjedna novca (25.- 29.3. 2019.), kao i tijekom cijelog mjeseca ožujka, 17 PBZ EduVolontera nastavit će održavati radionice u školama. Nakon pokrenutih radionica u osnovnim školama pod nazivom Djeca i štednja i Ti odlučuješ PBZ provodi i edukaciju za srednjoškolce kroz radionice pod nazivom Financijski savjetnik te od ove godine i novu edukaciju na temu "Sigurnost na internetu". Ova tema predviđena je za više razrede osnovnih škola i za srednje škole. Financijska edukacija će se provoditi u školama u Osijeku, Splitu i Zagrebu kroz 30 radionica koje će održati PBZ volonteri.

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom u sklopu projekta “Više znamo, bolje razumijemo” Banka sudjeluje u edukaciji učenika i profesora srednjih škola. Glavne teme edukacije odnose se na osnovne pojmove i principe poslovanja banaka, štednju i osiguranje depozita, platne kartice, plaćanje putem interneta, mobilno bankarstvo i upravljanje osobnim financijama. 

Također, inicijativa pod nazivom "Muzej u školi, škola u muzeju" uključuje organizirane posjete škola tijekom Europskoga tjedna novca PBZ-ovu Muzeju u Zagrebu, koji je posvećen povijesti novca i štednje, te organizaciju posjeta škola PBZ-ovim poslovnicama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.