Obavijesti

News

Komentari 15

Egzorcist napao kardinala Bozanića: 'Miješa se u privatan život, slobodan sam građanin'

Egzorcist napao kardinala Bozanića: 'Miješa se u privatan život, slobodan sam građanin'

Istaknuo je da je Bozanićeva izjava "uskog kriterija" te da veliki teret svaljuje na njega, ali i "sve vjernike koji slijede taj duhovni put", kao i cijelu njegovu obitelj i prijatelje

VIDEO

Donu Rozu Paliću, svećenikuTršćanske biskupije koji je najpoznatiji po duhovnim obnovama i egzorcizmu, zabranjen je bilo kakav oblik pastoralnog i svećeničkog djelovanja na području Zagrebačke nadbiskupije, stoji u priopćenju.

S Kaptola tvrde da zapravo samo podsjećaju na dekret koji je izdao tršćanski biskup mons. Giampaolo Crepaldi, a koji je, kažu, Paliću takvu zabranu izdao još 2. listopada 2012. godine.

Palić se obratio Bozaniću preko YouTube videa

Palić se u ponedjeljak, nakon priopćenja Kaptola, o neobičnom sukobu oglasio na YouTubeu. 

Kazao je da se upravo vraća s duhovne obnove u Njemačkoj pa dodao da se u potpunosti slaže sa zabranom koju je donio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, ali i da ima jednu veliku primjedbu.

- Tamo je navedeno da se mene ponekad vidi na području Zagrebačke nadbiskupije. Ja sam slobodan građanin Republike Hrvatske i slobodan sam kretati se prijateljima, obitelji, rodbini - rekao je Palić, optužujući Bozanića da mu se miješa u privatni život.

Tvrdi da dekret koji je donesen nije u skladu s Evanđeljem, ali da je Bozanić slobodan donijeti ga iako mu nije jasno zašto ponavlja istu odluku tršćanskog biskupa koja je već donesena prije deset godina i za koju tvrdi da je poštuje.

- Ali, stojim iza mojeg ljudskog i kršćanskog dostojanstva i zaista sam duboko potresen, s tolikim Hrvatima, mojom kršćanskom braćom, i čudim se takvoj izjavi da se ja povremeno pojavljujem na području Zagrebačke nadbiskupije - nastavio je Palić.

Bozaniću je poručio da se svaki građanin Hrvatske može slobodno kretati, slobodno stjecati svoju imovinu i da se nitko ne treba miješati u njegov privatni život.

Istaknuo je da je Bozanićeva izjava "uskog kriterija" te da veliki teret svaljuje na njega, ali i "sve vjernike koji slijede taj duhovni put", kao i cijelu njegovu obitelj i prijatelje.

Bozanića uputio da se malo dublje nađe s vlastitom savješću

Bozanića je upitao ima li na umu da su svi pozvani razvijati svećenstvo, a ne unostiti razdor. 

- Ako jedan autoritet, civilni ili kršćanski, ne služi razvijanju ljudskog dostojanstva onda nije ljudski, a kamoli božanski - rekao je Palić u videu te podsjetio da je on  službeni egzorcist u Tršćanskoj nadbiskupiji te da svi svećenici znaju s kakvim se povjerenjem radi ta služba, a da se Bozanić, ako mu to nije jasno, treba “malo dublje naći s vlastitom savješću” i da “pred Bogom vidi kakvo je njegovo mjesto u crkvi Hrvata”.

Pozvao ga je i da se jače angažira u vezi, kako je naveo, “velikih problema svoje nadbiskupije”, a da građane RH pusti da se slobodno kreću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao