Obavijesti

News

Komentari 44

Bizarna nesreća u Đurđevcu: Eksplozija plina u WC školjci

Bizarna nesreća u Đurđevcu: Eksplozija plina u WC školjci
3

Eksplozija je potpuno uništila kupaonicu obitelji Slavinić iz Đurđevca. Jedan krovni prozor izletio je u dvorište, a drugi se deformirao. Vatrogasci su isključili struju

VIDEO

Zaspao sam pred TV-om u dnevnom boravku u prizemlju. Oko 23 sata probudila me strašna eksplozija u kupaonici na katu. Srećom, supruga i kćeri su bile izvan kuće, pa nitko nije stradao, kazao nam 
je Perica Slavinić (49) iz Đurđevca.

Eksplozija mu je potpuno uništila kupaonicu. Perica je bio priseban, pa je sam ugasio vatru na zavjesama te isključio plinski bojler. Vatrogasci su brzo došli te isključili struju. Šteta je velika. Jedan krovni prozor izletio je u dvorište, a drugi je sasvim deformiran.

Žižak na bojleru zapalio plin? 

- Pretpostavljam kako je plin ušao kroz kanalizacijsku mrežu i podni sifon kraj zahodske školjke u kupaonicu. Plinski bojler bio je upaljen, pa je žižak na bojleru vjerojatno zapalio plin, koji je eksplodirao - kaže Slavinić.

Radnici tvrtke Komunalija isključili su plin u cijeloj četvrti. Raskopali su mjesto gdje je bio šaht i sanirali plinsku mrežu.

Prvi susjed Pero Litvić (63) ispričao nam je kako su četiri kuće u toj ulici spojene na istu plinsku mrežu.

- Najvjerojatnije je prilikom postavljanja vodovodnih i drugih instalacija oštećena plinska cijev i plin je kroz kanalizaciju ušao u kuću susjeda Slavinića. Svi ostali u susjedstvu imamo septičke jame, pa plin nije mogao imati izravan kontakt s kanalizacijskim cijevima u našim kućama. Očito je kroz kanalizacijsku cijev u kući Slavnićevih lakše izašao na površinu. Sreća da nitko nije stradao - kaže Litvić.

Morat će rekonstruirati plinsku mrežu u ulici 

Radnici Komunalija koje smo zatekli na saniranju kažu kako je problem kad se nakon plinskih postavljaju druge instalacije jer postoji velika vjerojatnost oštećenja. Nakon sanacije će se najvjerojatnije krenuti u rekonstrukciju cijele plinske mreže u ulici.

- Do tada ćemo mi stanari živjeti u strahu od eventualne eksplozije - rekle su nam susjede.

U Komunalijama su nam kazali kako je direktor jedini ovlašten za davanje izjava, a on je bio na službenom putu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...