Obavijesti

News

Komentari 162

Ekspedicija Lijepom našom: Tim ide vidjeti kome šefuje

Ekspedicija Lijepom našom: Tim ide vidjeti kome šefuje
1

Premijer Tihomir Orešković sprema se na obilazak zemlje da vidi kako građani Hrvatske koji ga nisu izabrali, nego su ga "dobili" za šefa Vlade zapravo dišu..

VIDEO

Hrvatsku uzduž i poprijeko gaze političari kad su im potrebni glasovi birača. Premijer Orešković, iako nije političar, ići će njihovim stopama. Ne radi to zbog glasova, nego mišljenja naroda. Ideja je da građanima izravno prenese plan Vlade i posluša što oni imaju reći.

Naime, premijer je nakon susreta s učenicima na Markovu trgu u Zagrebu navodno odlučio “izaći na teren”, odnosno obići Hrvatsku. Na tom putu, uz sve prirodne ljepote za koje Tihomir Orešković sigurno zna, svakako bi bilo poželjno da obiđe i mostove koji ne spajaju ništa, tunele koji vode nigdje, prazne naplatne kućice koje su trebale spajati rodna sela političara uz autocestu, milijunske toalete, hotele u kojima borave samo duhovi i ostala zdanja za koja građani i danas plaćaju kredite. 

Neka pita matematičara Miluna koliko je to besplatnih pokaza za školarce. Ujedno bi mu onda bilo jasnije zbog čega se njegov ministar financija Zdravko Marić mora zaduživati da bi vraćao kamate na kredite. To su nam u naslijeđe uglavnom ostavili “domoljubi”, pa je itekako potrebno da se Orešković upozna i s tim dijelom, nadamo se, političke povijesti. No premijer očigledno ne vjeruje slijepo potpredsjednicima Vlade Tomislavu Karamarku i Boži Petrovu.

O tome govori činjenica da se sam želi uvjeriti kako građani dišu. Nakon što obiđe zemlju, mogao bi u Zagrebu pričekati tramvaj broj 10 ili 16 pa da pomno upozna i metropolu. To bi mu bila sigurna opcija za opstanak svih četiri godina na vlasti jer, za sve koji ne žive u Zagrebu, te linije ne postoje.

1. Dvoranu samo zamišljaju

U Babinoj Gredi trebao bi obići školsku dvoranu, točnije njezine temelje na mjestu gdje je već trebala biti podignuta. Ondje je već 20 generacija odraslo, a kozlić nisu ni vidjeli.

2. Tamo gdje se 'uzima zrak'

Ivica Galović/PIXSELL

Nesnosan smrad iz rafinerije godinama trpe građani Slavonskog Broda. Premijer bi i njih trebao obići, ne samo da čuje što misle, nego i kako dišu. Moža Vlada i za to ima nekakav plan.

3. Nezaobilazan Kumrovec

Mogao bi obići i Titovo rodno selu. Ondje se u muzeju nalazi i Titova bista s Pantovčaka. Ujedno je Kumrovec poznata turistička destinacija, jer ma što mi mislili o Titu, za njega zna cijeli svijet.

4. Vukelićev most ništa ne spaja

Nedaleko od Karlovca sagrađen je Vukelićev most. On ne spaja ništa i nije jedini. Jedan takav krasi i Slavoniju, a podignut je na Dravi kao dio dionice buduće autoceste Osijek - Mohač.

5. Plaža lišena svih predrasuda

Pixsell

Plažu na Punta Križu neki su nazivali Sodomom i Gomorom, a drugi ljubavnim rajem. Premijer bi osobno trebao provjeriti što je istina i je li plaža s razlogom ‘zabranjena’.

6. Osebujna Titova papiga Koki

Na Brijunima više od pet desetljeća živi Titova papiga Koki. Tito ga je poklonio svojoj unuci Saši za deveti rođendan, no ostao je na otočju koje je bilo poznato kao Titov raj. Koki tečno govori hrvatski. Uz ‘Bok stari, kako si’, često mu se omakne i pokoja psovka.

7. Tunel kojim su farbali građane

Na putu prema jugu proći će tunelom Mala Kapela. Ako s premijerom na put krene netko iz HDZ-a, sigurno će mu zaboraviti reći da prolazi jednim od najskuplje obojenih tunela. Takvu investiciju ne bi smio ponoviti, a građane neka pita zašto?

8. Hrvatska Ibiza koja izluđuje mještane

Luka Stanzl/Pixsell

Centar ljetnog provoda naći će na Zrću. Oni koji žive u blizini te svjetski poznate diskoteke uz more moći će djelomično upoznati premijera s čarima ove plaže. Za drugi dio mišljenja morat će pitati turiste. Nije problem jer većina tečno govori engleski.

9. Bojenje za 10 milijuna kuna

Kako izgleda tunel kad se samo jedna cijev oboji za 10 milijuna kuna, može vidjeti prolazeći kroz Sveti Rok. Neka pita građane koliko su sretni s takvim milijunskim projektom.

10. Grad u kojem je sve moguće

Kako se kraj stope od 30% nezaposlenih može živjeti? To će otkriti u Obrovcu koji vodi HDZ-ovac. On je u 365 dana potrošio na hranu 365.000 kn. Nabavljao je i luksuzan auto, dok javnost nije doznala.

11. WC kojeg se ni kralj ne srami

Jedan takav milijunski nalazi se u Zagrebu, a dva na odmorištu Mosor. Ona su podignuta za 3,5 mil. kuna. Možda mu ondje neko pojasni kako je njihova cijena skočila čak sedam puta.

12. Čvor Vučevica zjapi prazan

Sagrađen je kako bi se napravila spojna cesta koja vodi do Sanaderova rodnog sela Dugobaba. Samo je spojna cesta stajala 26,6 mil. kuna, a njome za blagdane prođe ‘pet’ auta.

13. Pelješki ili 'izborni' most

24sata

Nezaobilazna točka obilaska je Pelješki most koji se počeo graditi 2007., a i danas se u predizbornim kampanjama spominje kao ‘obećanje’. Za njega svi znaju, ali nitko ga nije vidio.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.