News

Komentari 2

Eksplozija u Vranjicu: Dvojica radnika i dalje se bore za život

Eksplozija u Vranjicu: Dvojica radnika i dalje se bore za život

Priključeni su na respirator. Osim njih, lakše su ozlijeđena još tri radnika, a svi su zaposlenici bravarske tvrtke koja je obavljala radove na silosu tvrtke Žitni terminal d.o.o.

Dvojica radnika teško ozlijeđenih u eksploziji silosa u Vranjicu pokraj Splita, i dalje se bore za život na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split.

POGLEDAJTE VIDEO:Nema nikakvih promjena u odnosu na protekle dane. Riječ je o kompliciranoj situaciji u kojoj je nezahvalno davati ikakve prognoze. Jedan tren može biti bolje, a onda se može pogoršati. Liječnički tim se bori i borit će se za njih, iz sata u sat, kazao nam je ravnatelj splitske bolnice, dr. Ivo Jurić. Kako smo ranije pisali, riječ je o 27-godišnjaku i 44-godišnjaku, koji su u petak prilikom eksplozije zadobili opekline drugog do trećeg stupnja, na 40 do 50 posto tijela, uglavnom po rukama, nogama, prsima te glavi.Priključeni su na respirator. Osim njih, lakše su ozlijeđena još tri radnika, a svi su zaposlenici bravarske tvrtke koja je obavljala radove na silosu tvrtke Žitni terminal d.o.o.. Očevid je gotov, no rezultati se još čekaju.

Kako su izvijestili iz državnog odvjetništva, na terenu je bio dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva koji je očevid obavio u suradnji s splitskom policijom te vještacima Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba. Ono što se za sada zna jest da su radovi obavljani na osmom i devetom katu silosa.

No, točan uzrok nastanka eksplozije bit će poznat kroz nekoliko dana kada vještaci za eksplozive i tehnička vještačenja, koji su izuzeli potrebne materijalne dokaze, dovrše svoj dio posla u centru "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Najčitaniji članci