Obavijesti

News

Komentari 3

Elektrometalu prijeti stečaj, čeka se odluka ministarstva

Elektrometalu prijeti stečaj, čeka se odluka ministarstva
1

Predstečajna nagodba je propala jer Plan financijskog restrukturiranja nije podržalo Ministarstvo financija, nezadovoljno predloženim načinom zatvaranja dugova

VIDEO

Hoće li bjelovarski Elektrometal otići u stečaj ili će Ministarstvo financija prihvatiti žalbu i poništiti rješenje o odbijanju prijedloga predstečajne nagodbe – bila je ovotjedna tema konferencije za novinare održane u najvećoj instalaterskoj tvrtki u Hrvatskoj koja se našla na korak pred stečajnim ponorom. 

Predstečajna nagodba je propala jer Plan financijskog i operativnog restrukturiranja nije podržalo Ministarstvo financija, nezadovoljno predloženim načinom zatvaranja dugova prema Plinacru i Poreznoj upravi. Njima Elektrometal duguje nešto manje od 42 milijuna kuna plus zatezne kamate od  gotovo četiri milijuna kuna. Novinare je najviše zanimalo zašto je država odbila podržati predloženi plan i tko je tu pogriješio, no jasnog odgovora nije bilo. 

Predsjednik Uprave Vlado Njegovac i gradonačelnik Korušec tvrde da se tijekom izrade, plan usuglašavao s predstavnicima Ministarstva financija, no zašto na kraju plan nije podržan na to nisu imali odgovor. Odlaskom u stečaj 300 radnika u Bjelovaru i još 100 koji rade u drugim gradovima završili bi na burzi. Novinari su pitali i zašto se tek sada krenulo lobirati, jer se sve to moglo učiniti i ranije. 

Ostalo je nejasno zašto se gradska vlast nije još ranije prihvatila tog 'vrućeg krumpira', posebice jer je imala svog člana u Nadzornom odboru, tijelu koje je biralo bivšu Upravu, za koju se sada otkrilo da je "frizirala" financijska izvješća.  Bez odgovora ostaje i pitanje, zašto Grad koji je vlasnik gotovo 25 posto dionica ne podnosi kaznene prijave protiv bivše Uprave. Naime, samo bi se na taj način otklonile dvojbe o eventualnom postojanju kaznenih djela. 

Dug Elektrometala iznosi oko 200 milijuna kuna. Isto tako nije dobiven odgovor na pitanje ispunjava li sadašnja dobro plaćena Uprava povjereni zadatak ako se u njihov „posao“ moraju uključivati političari.  Bjelovarčani sa zebnjom očekuju rasplet agonije Elektrometala u kojoj su ostali bez 8 milijuna kuna, koliki je iznosio udio Grada u vlasništvu, ove do nedavno perjanice bjelovarskog gospodarstva i jedinog distributera plina na ovom području. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.