Obavijesti

News

Komentari 16

Elisabeth i djeca bježe jer su novinari otkrili adresu

Elisabeth i djeca bježe jer su novinari otkrili adresu
5

Elisabeth Fritzl morat će prodati kuću u kojoj je s djecom planirala započeti novi život. Austrijske su vlasti molile medije da se drže podalje od obitelji

VIDEO

Elisabeth Fritzl sa svojih šestero djece mogla bi život provesti skrivajući se od novinara jer su razotkrili i njeno posljednje skrovište. Kako piše Sky News, Elisabeth će morati prodati kuću u kojoj je s djecom planirala započeti novi život nakon 24 godine terora. Austrijske vlasti molile su medije da se drže podalje od Elisabeth, no njena adresa već je dobro poznata.
- Sve je puno fotografa. Čini se kako će je proganjati cijeloga života, što je tužno i razočaravajuće - rekao je jedan lokalni novinar koji tvrdi da nije išao tražiti Elisabeth. Liječnik koji skrbi za ženu i djecu kaže da se nikada neće potpuno oporaviti ako ih budu proganjali. Oca koji je silovao i zatočio Elisabeth te s njome imao sedmero djece, od kojih je jednog sina ubio, osudili su na doživotni zatvor.

FRITZL ĆE NA SLUŽENJU KAZNE IMATI KUĆNOG LJUBIMCA
Monstrum će gotovo sigurno umrijeti u zatvoru. Za 15 godina će psihijatri dati svoje izvješće. Ako se Fritzl izliječi do tada, mogao bi izaći. No ni on, a ni njegov odvjetnik, ne nadaju se tome. U međuvremenu, monstrum će biti u mnogo ugodnijem okruženju no što su bili Elisabeth i njihova djeca. Smjestit će ga na sigurni odjel psihijatrije zatvora Mittersteig u Beču, gdje će imati vlastiti televizor, glazbenu liniju, računalo, a ako želi, i kućnog ljubimca. Svaki dan će moći čitati novine ili vježbati u vrtu. Živjet će u sobici dugoj 5 metara i širokoj 3,5 metra, malo manjoj od Elisabethine tamnice. U Mittersteigu je tek 90 zatvorenika od kojih su dvije trećine seksualni prrijestupnici. S njima će između devet sati ujutro i šest poslijepodne Fritzl dijeliti dnevni boravak i kuhinju. Moći će upisati tečaj lončarstva, izrade košara ili stranog jezika.
- Svejedno mu je gdje će ga poslati, ne ide u hotel, ali bi želio biti blizu doma jer će ga možda rodbina posjetiti - rekao je Fritzlov odvjetnik Rudolf Mayer. Fritzla bi kasnije mogli premjestiti u još gori zatvor  Gollersdorrf u kojem trenutačno boravi Robert Ackermann koji je ubio i pojeo muškarca. Dok je trajalo suđenje, u zatvoru u St. Pöeltenu, "sustanari" su ga plašili vičući: "Fritzl, postat ćeš šnizl kad te Ackermann dohvati."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.