Obavijesti

News

Energetski certifikat krovišta i uređivanje stana u potkrovlju

Energetski certifikat krovišta i uređivanje stana u potkrovlju
10

Krov na kući je najznačajniji element Vaše kuće, štiteći Vašu obitelj, predmete, odbijajući vremenske neprilike

Velika investicija prilikom gradnje ili adaptacije objekta - s razlogom. Zato kada je vrijeme za zamijeniti krov  bez obzira da li se radi o dotrajalom krovištu, pri novoj gradnji ili renoviranju, popravku štete zbog oluje ili vanjskih utjecaja, sanacije, sprječavanje curenja ili jednostavno želite povećati vrijednost vašeg doma.

Pružamo najbolje opcije i sisteme krovišta, certificiranih po EU standardima renomiranih proizvođača pokrovnih materijala i izolacija. U našoj ponudi možete pronaći standardne glinene crijepove,  limeni crijep (sandwich), bezazbestne ploče, betonski crijep, sljemenjake, polikarbonatne ploče, dimnjak setove, krovne prozore, izolaciju, žljebove za odvodnju padalina, krovnu građu, gips kartonske ploče itd. Također imamo kompletan materijal za projekt uređivanja stana u potkrovlju.

Kao Vaš dugogodišnji partner nudimo Vam uslugu savjetovanja, pomoć pri prikupljanju natječajne dokumentacije za povrat sredstava i sufinanciranje iz EU fondova, izradu troškovnika i ponuda. U suradnji sa našim izvođačima radova možemo Vam ponuditi i izgradnju certificiranih krovišta za uštedu energije.

Toplinska izolacija i ušteda energije
Izolacijski proizvodi daju jedinstveni set prednosti za krajnjeg korisnika .
Toplinska izolacija potkrovlja učinkovit je način za uštedu energije. 1 € uložen u izolaciju može uštedjeti 7 € tijekom vijeka trajanja izolacije. Staklena mineralna vuna postiže najniže vrijednosti toplinske provodljivosti između ostalih izolacijskih vuna, manje od 0.030 W / (m · K). Te se ističe i u superiornim akustičnim i protupožarnim svojstvima, prihvatljivim za okoliš i rukovanje. Također, dok trošite manje toplinske energije manje emitirate i CO2 u atmosferu, koji je štetan za okoliš. Tijekom radnog vijeka izolacijom jedne kuće uštedjeti ćete onoliko CO2 kao uzgojni park od 212 stabala!

Ugradnja folije može se izvesti direktnim polaganjem na daščano krovište. Pri tome folija se postavlja paralelno s žlijebom uz obvezno preklapa od 10 cm po vertikali i horizotali. Folije se postavlja od žlijeba prema sljemenu. Ako se folija postavlja na nepodaščano krovište, preko rogova, potrebno je samo izvesti toplinsku izolaciju tako da ostane 2 cm zračnoga sloja između folije i toplinske izolacije. Sve ostalo za takvo polaganje vrijedi kao kod daščanoga krovišta.

Ako ste kupili TONDACH ® crijep  sigurno ste dobro odabrali!. Glina stara  tisućama godina posebno je dugovječna i otporna na utjecaje okoliša. TONDACH ® crijep pečen je na temperaturi od preko 1.000°C, a površina mu je posebno obrađena tako da je svaki crijep otporan na sve vremenske neprilike. Već od 10° nagiba krovišta TONDACH ® je optimalan krov  za svaki dom. U najkraćem roku do novog krova!

Između ostalog istaknulii bi betonski crijep koji je novitet na hrvatskom  tržištu pokrovnih materijala (TERRAN Synus®), a ističe se po izrazito dugom vijeku trajanja upravo zbog betonske strukture, po povoljnoj cijeni od 45,00kn za 1 m2.

Ploče valovite ECO-DACH V8 na bazi cementa za polaganje krovišta ili pak oblaganje zidova, potpuno ekološki prihvatljivog materijala. Zamjenite svoje stare azbestne krovne ploče ili dotrajala krovišta sa novim. Povratom starih azbestnih ploča možete ostvariti pravo povrata novca iz EU fondova.

Izolirajuća polikarbonatna ploča
Višeslojne polikarbonatne ploče sa obostranom UV zaštitom od sunčevih zraka koriste se kao izvrsno riješenje za natkrivanje nadstrešnica , pergola i bočna ostakljenja. Ploče se odlikuju vrlo visokom čvrstoćom na lom , a ujedno su vrlo fleksibilne i omogučuju i izvođenje nadstrešnica u luku. Sa svojim spojnim elementima i mogućnostima ispunjavaju svaku vašu želju vezanu na prozirne sustave nadstrešnica. Proizvođač pločal koje imamo u ponudi podlježe garanciji na svijetlopropusnost u trajanju od 10 g.
Polikarbonatne ploče sa šupljim komorama su pravo riješenje za Vas želite li npr. zimski vrt ili pergolu pokriti trajnim i lijepim pokrovom. Ploče su također pogodne za izradu okomitog svjetlopropusnog otvora. Ploče sa šupljim komorama izrađene su od polikarbonata i sadrže dodatnu površinsku zaštitu koja joj daje UV- stabilinost i otpornost na padaline. Otporne su na udarce, tuču i lagane za obradu.

Kontaktirajte nas ili posjetite nas u jednom od naših prodajnih centara za savjetovanje  kako energetski obnoviti Vaše krovište.

Vaš Profi baucentar

 

Žitnjak, Slavonska avenija 17, Zagreb

www.profibaucentar.hr

E-mail: prodaja@profibaucentar.hr

Besplatni info tel. 08008001

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

Među osumnjičenima i poznati gospodarstvenik? Uhićenja u četiri županije zbog droge...

U tijeku su uhićenja i hitne dokazne radnje na području Zagreba, Osječko-baranjske, Bjelovarsko-bilogorske i Splitsko-dalmatinske županije...

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'
VELIKE SU ŠTETE

FOTO Nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: 'Vjetar čupao stabla i krovove, to nismo još vidjeli...'

To je bio kao neki vrtlog promjera oko 50 metara. Već su se sve granje, crjepovi, limovi, salonitne ploče vrtjeli u krug. U našem dvorištu završio je sav crijep sa susjedova pomoćnog objekta, ispričali su nam mještani
Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'
DETALJI TRAGEDIJE

Zbog nesreće u Dugom Selu su uhitili vozača (27): 'Skretao je kad je dijete prelazilo cestu'

Vozač kamiona će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku. Prijavili su ga tužiteljstvu zbog izazivanja prometne nesreće s posljedicom smrti