News

Komentari 3

Erdogan stigao u Sarajevo: Prvo će na vjenčanje pa onda na sastanak u Predsjedništvo BiH

Erdogan stigao u Sarajevo: Prvo će na vjenčanje pa onda na sastanak u Predsjedništvo BiH

Erdogan je u Sarajevo doputovao zajedno sa suprugom te sinom i snahom i svi su oni gosti na vjenčanju Jasmine Izetbegović, jedine kćeri Bakira i Sebije Izetbegović

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan doputovao je u petak u Sarajevo u službeni posjet čemu će prethoditi niz privatnih susreta i sudjelovanje na vjenčanju kćeri predsjednika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića.

Erdogan će službeni susret s članovima Predsjedništva BiH imati tek u večernjim satima nakon čega je najavljena konferencija za novinstvo.

Taj susret bit će i prva prilika u kojoj će član Predsjedništva BiH Milorad Dodik doći u Sarajevo i sudjelovati u aktivnostima državnog vrha pošto je početkom kolovoza najavio bojkot sve dok se ne ukine zakon što ga je nametnuo bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko i kojim je nijekanje ratnih zločina postalo kazneno djelo.

"On (Erdogan) je važan predsjednik važne države", rekao je ranije Dodik i najavio dolazak na sastanak s Erdoganom.

Sam turski predsjednik je uoči puta na Balkan gdje će posjetiti i Crnu Goru novinarima kazao da BiH doživljava kao "ključnu državu u regiji".

"Bosna i Hercegovina sa svojom multikulturalnom strukturom je zemlja kojoj pridajemo veliku važnost. To je ključna država u regiji", rekao je Erdogan u petak na konferenciji za novinstvo prije polaska na put.

Erdogan je u Sarajevo doputovao zajedno sa suprugom te sinom i snahom i svi su oni gosti na vjenčanju Jasmine Izetbegović, jedine kćeri Bakira i Sebije Izetbegović.

Mediji su prenijeli da će Erdogan biti mladenkin vjenčani kum kako pri sklapanju braka u vjerskoj instituciji tako i u matičnom uredu.

Najčitaniji članci