Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

EU parlament odlučio: Britanci ne trebaju vize nakon Brexita

Odluka se odnosi na sve zemlje EU-a, osim Irske koja ima vlastiti bilateralnim dogovor s Velikom Britanijom, i u zemljama šengenskog prostora (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska)

British Prime Minister Theresa May and European Commission President Jean-Claude Juncker look at each other during a news conference in Strasbourg
Foto: VINCENT KESSLER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
4 komentara

Europski parlament odobrio je u četvrtak izuzeće Britanaca iz viznog režima za kratke boravke u Europskoj uniji nakon Brexita, uključujući i u slučaju izlaska bez sporazuma. 

Ovo izuzeće će se primjenjivati pod uvjetom da i Britanija donese recipročne mjere.

Odluka se odnosi na sve zemlje EU-a, osim Irske koja ima vlastiti bilateralnim dogovor s Velikom Britanijom, i u zemljama šengenskog prostora (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švicarska).

Tekst je odobren s 502 glasova za, 81 protiv i 29 suzdržana.

Bilo je to osjetljivo pitanje u pregovorima između Europljana, među ostalim i zbog milijuna britanskih turista koji redovito prelaze kanal La Manche.

Zakon mora biti objavljen u Službenom listu Europske unije do 12. travnja, kako bi se svi mogli pripremiti na mogući Brexit bez sporazuma tog datuma, naglasio je parlament u priopćenju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message