Obavijesti

News

Komentari 513

Pritisak: Granicu sa Srbijom Hrvatska će otvoriti u 17 sati

Pritisak: Granicu sa Srbijom Hrvatska će otvoriti u 17 sati
1

Europska komisija je danas zatražila od hrvatske Vlade pojašnjenja oko odluke o zatvaranju graničnog prijelaza Bajakovo za kamione koji ulaze iz smjera Srbije

VIDEO

Granica sa Srbijom bit će otvorena u 17 sati, neslužbeno doznaje Večernji list. 

Podsjetimo, odnosi Srbije i Hrvatske zaoštreni su nakon što je Hrvatska granični prijelaz Bajakovo zatvorila za sav teretni promet. Srbija je u srijedu u ponoć aktivirala protumjere i počela blokirati ulazak hrvatske robe preko granice. 

Milanović: Razgovaram sa suradnicima o ukidanju mjera 

Nedugo nakon što je Europska komisija u petak zatražila od hrvatske Vlade pojašnjenja oko odluke o zatvaranju graničnog prijelaza Bajakovo za kamione koji ulaze iz smjera Srbije, oglasio se i premijer Zoran Milanović.

On je rekao kako intenzivno razgovara sa suradnicima da već danas ili sutra ukinu mjere na granici koje je nedavno uvela Vlada.

Uz upozorenje da ću se, u svakom sljedećem trenutku kada ocijenim da je to u hrvatskom interesu, poslužiti nečim sličnim ili istim. Jer drukčije ne mogu i neću - rekao je Milanović pojasnivši kako ne želi da, ne samo hrvatske tvrtke, nego i radnici u tim tvrtkama u Srbiji, pate. 

Ponovio je da je Srbija prva uvela mjere protiv hrvatskih kamiona i hrvatske robe. 

- Naša mjera na granici možda je bila tvrda, ali ona je bila u obrani nacionalnih interesa i kontrole tijeka migranata koji kroz Srbiju prolaze bez ikakve kontrole - rekao je Milanović i naglasio da će nacionalni interesi i sigurnost hrvatskih građana uvijek biti ispred profita bilo koje kompanije.

Hrvatska prekršila Sporazum?

Prve procjene u Komisijinoj analizi govore da bi to zaista moglo predstavljati kršenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju između Srbije i EU, ali i kršenje pravila carinske unije, oglasio se i premijer

- Započeli smo s provjerom jesu li hrvatske mjere proporcionalne, nediskriminatorne i vremenski ograničene. Naša prva ocjena u sklopu te provjere pokazuje ozbiljna pitanja o usklađenosti tih mjera s SSP-om i također s carinskom unijom. U ovom trenutku Komisija će tražiti pojašnjenja hrvatskih vlasti - rekla je glasnogovornica Europske komisije Maja Kocijančič.

>>> Ekskluzivno: U petak u novom Expressu donosimo tajne transkripte Milanović - Merkel

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 513
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...