Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
39 komentara

Evakuirali pet nebodera usred noći zbog opasnosti od požara

Zgrade kompleksa Chalcots Estate hitno su evakuirali noćas kako bi mogli obaviti hitne radove jer je vanjska obloga tih zgrada ista kao ona koja je pokrivala Grenfell toranj u kojem je poginulo 79 ljudi

Foto: REUTERS
39 komentara

Stanari pet nebodera na sjeveru Londona evakuirani su u noći s petka na subotu prema uputama vlasti, devet dana nakon dramatičnog požara nebodera Grenfell.

Nešto prije ponoći općinsko vijeće Camdena najavilo je da će ukupno 800 stanova u pet nebodera kompleksa Chalcots Estate biti "hitno evakuirano" kako bi se omogućilo provođenje "hitnih radova" na sigurnosti od požara.

Residents are evacuated from the Taplow Tower residential block as a precautionary measure following concerns over the type of cladding used on the outside of the building on the Chalcots Estate in north London | Autor: Hannah McKay/REUTERS Foto: Hannah McKay/REUTERS

Vanjska obloga zidova tih zgrada ista je kao ona koja je pokrivala Grenfell u čijem je požaru u noći s 13. na 14. lipnja poginulo najmanje 79 osoba.

Radovi bi trebali trajati "između dva i četiri tjedna".

Tijekom noći stanari su napustiti neboder Taplow s prtljagom. Upućeni su prema lokalnom zabavnom centru Swiss Cottage Leisure Center gdje su trebali provesti noć.

A resident and a cat are evacuated from the Taplow Tower residential block as a precautionary measure following concerns over the type of cladding used on the outside of the building on the Chalcots Estate in north London | Autor: Hannah McKay/REUTERS Foto: Hannah McKay/REUTERS

Camden je istaknuo u prvim satima subote da je rezervirao "stotine hotelskih soba" u Londonu za stanare zgrada Chalcots Estate.

Premijerka Theresa May kazala je u četvrtak da je "vlada naredila pregled vanjske obloge svih zgrada" sa socijalnim stanovima pod upravom države u cijeloj Velikoj Britaniji.

Po njezinim službama, samo u Engleskoj 600 zgrada ima izolaciju i fasadnu oblogu slične onima nebodera Grenfell.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message