Obavijesti

News

Komentari 11

Evo kako sudjelovanjem u najvećoj plogging utrci možete pomoći mališanima u Petrinji

Evo kako sudjelovanjem u najvećoj plogging utrci možete pomoći mališanima u Petrinji

Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji dva su vrtićka objekta potpuno stradala u potresu. Jedan od njih je Slap, koji ima status Eko škole. Njega treba obnoviti, kako bi djeca opet mogla sudjelovati u eko projektima

VIDEO

Stanovnicima Banije prošla će godina nažalost ostati dugo u pamćenju. Od razornog potresa stradali su mnogi objekti, među kojima su i odgojno obrazovne ustanove. Dječjem vrtiću Petrinjčica u Petrinji od ukupno pet vrtićkih objekata, do neuporabljivosti su oštećena dva. Jedan od njih je Slap u kojemu je zbog potresa 110 djece ostalo bez svojih soba i trenutno svaki dan odlaze u privremeni smještaj. Zbog toga vrtić ima ograničene resurse i manjak prostora za provođenje certificiranog programa Eko škole, po kojem je godinama poznat. Za ponovni rad im je važna obnova, ali i razne donacije koje će još više unaprijediti rad njihovog eko programa.

Ova djeca već znaju ekološke vrijednosti

Programi poput Eko škola koji educiraju najmlađe o važnosti okoliša od velikog su značaja. Dječji vrtić Petrinjčica ovaj program provodi od 2015. godine, a s obzirom da status Eko škole nije lako dobiti, ovaj vrtić je dugi niz godina prvo provodio projekte vezane za ekologiju kako bi ga stekao. Konačno, nakon što su pokazali da ulazak u program itekako zaslužuju, trudili su se biti još bolji i što više doprinijeti zaštiti okoliša. Tako su pokrenuli projekt Eko vrt - naše je pravo hraniti se zdravo! u kojemu su zasadili vrt, brinuli se o njemu i zbrinjavali biootpad.

- U vrtiću učimo kroz igru tj. učimo čineći i međusobno surađujući. Te su komponente odgojno-obrazovnog rada idealne za usvajanje ekoloških vrijednosti kod djece predškolske dobi. Sve ono što dijete usvoji u ranoj dobi od ključne je važnosti za njegove kasnije stavove i navike - govori odgojiteljica Kunert i nadodaje da djeca kroz različite eko-aktivnosti brzo spoznaju uzajamnu ovisnost prirode i čovjeka i važnost vlastitog doprinosa u svakodnevnim životnim situacijama u kontaktu s roditeljima, ali i u posebno strukturiranim aktivnostima u kojima su aktivni sudionici - kaže odgojiteljica DV Petrinjčica i jedna od koordinatorica Eko škole, Anabela Kunert, mag.praesc.educ. objašnjavajući zašto je važno osvijestiti važnost ekologije već u vrtićkoj dobi.

Kako bi ovi mališani mogli sudjelovati i u ostalim eko projektima, 24sata zajedno s missZDRAVA organizira Ekotlon, plogging utrku koja će se održati 11.09. na Bundeku, a predstavlja jedinstveni spoj džogiranja i sakupljanja otpada. Kupnjom startnine za ovu utrku pomažete stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica iz Petrinje, jer će ukupan iznos prikupljen od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme koja im je potrebna za provođenje eko programa.

Oni mršave sakupljajući smeće: Saznajte što je 'plogging' i zašto je ova aktivnost hit u svijetu
Oni mršave sakupljajući smeće: Saznajte što je 'plogging' i zašto je ova aktivnost hit u svijetu

Najveća plogging utrka

Plogging ne pita za kondiciju i godine i dobrodošli su apsolutno svi, a moći ćete birati između utrke od 1, 2 ili 5km. Za plaćenu kotizaciju koja će biti po simboličnoj cijeni, očekuje vas bogat startni paket. On uključuje prigodne darove organizatora i sponzora utrke, a na raspolaganju imate okrepne stanice, garderobe, toalete te stručnu podršku trenera. Nakon utrke osigurali smo hranu, piće te brojni nagradni, zabavni i edukativni sadržaj. Prijave traju do 9. rujna (do 23:59 sati) ili do popunjenja maksimalnog broja natjecatelja

Waste,Pile,And,Two,Girls,Running,With,Bags,Doing,Plogging

Dođite 11. rujna na Bundek na najveću plogging utrku u Hrvatskoj! 

Prijavite se OVDJE jer će ukupan iznos od prodaje kotizacija biti utrošen za nabavu opreme koju doniramo stradalom Dječjem vrtiću Petrinjčica, a pratiti nas možete i na društvenim mrežama

Ponosni partneri projekta su Konzum, adidas, INA, HEP, OTP banka i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Pokretanje videa...

Ekotlon VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.