Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Fani Čapalija je pomogla otkriti ubojicu: Na plaži našla tenisice

Jedan od najvažnijih dokaza u istrazi ubojstva pronašla je bivša Miss Hrvatske Fani Čapalija. Radi se o tenisicama koje su policiju odvele do osumnjičenika, bivšeg supruga ubijene

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
93 komentara

Željko Tukić optužen je da je nožem izbo bivšu suprugu Asju Tukić u njenom stanu u Trogiru početkom kolovoza prošle godine. Prema onome što je izloženo u optužnici, Tukić se dobro potrudio da ga ne povežu s ubojstvom. Htio je da ulasku u stan netko svjedoči. Znao je, navodi se u optužnici, da će doći gosti i da osim njega i pokojne nitko nema ključ.

Asja Tukic sprovod | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL Željko Tukić (lijevo)

Svjedokinja Anna B. navela je kako je Tukić stisnuo zvonce i ne čekajući stavio ključ u bravu. Drugi gosti zamijetili su da je bio nervozan i odsutan. Tukić je uhićen nedugo nakon sprovoda ubijene. Policija mu je srušila alibi jer su ga uočili na snimkama video nadzora trogirskog kolodvora i benzinske. Utvrđeno je i da je posljednji poziv ubijena uputila optuženom, i to u vrijeme kada se uputio prema zgradi s vrećicom u ruci.  

Jedan od najvažnijih dokaza u istrazi ubojstva pronašla je bivša Miss Hrvatske Fani Čapalija. Radi se o tenisicama koje su policiju odvele do osumnjičenika, bivšeg supruga ubijene, piše Dalmatinski portal.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Čapalija živi u Arbaniji, nedaleko od njene kuće nalaze se apartmani Asje Tukić. Tukića je viđala u tim apartmanima, dolazio bi na biciklu. Tukića je vidjela i tog dana kada je ubijena Asja Tukić. Dva dana poslije na plaži ispod apartmana vidjela je tenisice i na njima čarape. Fotografirala ih je, a poslije predala čovjeku koji ih je stavio u vrećicu i odnio policiji. Ispostavilo se da se radi o tenisicama Diesel broj 45 i paru čarapa bijele boje veličine 39-42. 

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Prilikom očevida u stanu u Trogiru u lokvi krvi nađen je otisak potplata obuće, a vještačenjem je zaključeno da tragovi vjerojatno potječu od desne tenisice Diesel, odnosno, da su napravljeni potplatima obuće istog tipa. Pregledane su i snimke video nadzora s kolodvora te je vještak zaključio da je Tukić nosio isti tip tenisica. 

Tužilaštvo smatra da je Tukić svjesno nosio tenisice većeg broja s planom da ga otisci ne povežu s njim, no čarape su bile u njegovoj veličini. Nosio je i bijelu kapu, koju je imao na odlasku iz Trogira, no svjedok koji ga je vidio na mostu, naveo je kako je nije imao. Očito je, navodi se u optužnici, kako je Tukić nosio kapu u Trogiru, kako bi prikrio lice zbog nadzornih kamera.

Možda vas zanima i ovo:
Message