News

Komentari 18

Tudi tukaj je Belgija: Orao je i pomaknuo francusku granicu

Tudi tukaj je Belgija: Orao je i pomaknuo francusku granicu

Belgijskom farmeru zasmetao je kamen dok je prolazio traktorom i maknuo ga je. Nije ni slutio da se radi o granici s Francuskom. Iako su se čelnici dviju država dobro nasmijali, farmeru prijeti kaznena prijava

Belgijski farmer napravio je pravu strku nakon što je slučajno "pomaknuo" granicu s Francuskom. Naime, farmer je pomaknuo kamen koji je označavao granicu malo više prema Francuskoj jer mu je smetao dok je orao zemlju.

No, umjesto međunarodnog incidenta, vlasti jedne i druge zemlje dočekale su tu vijest sa smijehom. 

- Povećao je Belgiju i smanjio Francusku, to nije loša ideja - rekao je David Lavaux, gradonačelnik Erquelinnesa i dodao kako takvo pomicanje kamenja često uzrokuje svađe i među vlasnicima dvije parcele, a što bi tek moglo napraviti kad se radi o pomicanju nacionalnih granica. 

- Ja sam sretan, moj je gradić sada veći - rekao je Lavaux, dok je gradonačelnik susjednog gradića u Francuskoj šaljivo poručio kako misli da će uspjeti spriječiti rat zbog granice, prenosi BBC

Ako ne vrati kamen, prijeti mu kazna 

Ipak, lokalne vlasti planiraju pronaći farmera i zamoliti ga da vrati kamen tamo gdje ga je i našao, no ako to ne napravi, cijeli slučaj mogao bi završiti u nadležnosti belgijskog ministarstva vanjskih poslova koji će zatim pozvao Komisiju za Francusko-Belgijsku granicu. 

Iako farmeru prijeti i kaznena prijava, gradonačelnik Lavaux rekao je kako do toga neće doći ako pokaže dobru volju i surađuje kako bi se taj problem što prije riješio. 

Najčitaniji članci