Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Feral Tribune izdao zadnji broj i više neće izlaziti

Redakcija splitskog tjednika u četvrtak je objavila da list više ne može izlaziti zbog financijskih problema. No trudit će se da ga ponovno pokrenu

24sata
Foto: 24sata
7 komentara

Nakon više od 15 godina redovitog tjednog izlaženja, pred sobom imate zadnji broj lista, piše u zadnjem Feralu. Redakcija za to optužuje Europapress holding i nedostatak oglasa.
- Usprkos tome što je kroz proteklu godinu list imao stabilnu nakladu, što su redakcijski troškovi i troškovi proizvodnje svedeni na minimum, zbog nagomilanih financijskih teškova  te naprasno i jednostrano prekinutih pregovora (za koje smo vjerovali da su praktički dovršeni) s potencijalnim poslovnim partnerom, Europapress holdingom, nismo više u mogućnosti izdavati tjednik - kažu Feralovci.
Feral Tribune 90-ih je, kao žestoki satiričko-politički tjednik, bio u sukobu s Tuđmanom i HDZ-om. Redakcija je dobila brojne međunrodne nagrade, no početkom ovoga stoljeća naklada je počela padati. Redakcija lista nekoliko je godina pregovarala o prodaji Ferala EPH-u.  EPH je pomagao Feralu, no list ipak nikad nije postao dio holdinga. Naprotiv, dugovi za tiskanje su se nagomilali pa je vlasnicima lista bilo onemogućeno, kako kažu, da Feral pokušaju prodati nekom drugom kupcu. Unatoč objavi kraja, Feralovci na kraju priopćenja o kraju izlaženja kažu:
- Redakcija Ferala učinit će sve da, što prije to bude moguće, iznova pokrene list.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message