Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Festival Kvarner u europskom projektu mladih za ranu glazbu

Projekt je odobren u kategoriji "Potpore za veće europske projekte suradnje", i njime se potiče međunarodna mobilnost i promocija europskih umjetnika uključenih u projekt

Foto: Festival Kvarner / Facebook
0 komentara

EU projekt za profesionalno uključivanje mladih glazbenika i ansambala za ranu glazbu, u kojem je jedan od partnera Festival Kvarner iz Opatije, ostvario je dva milijuna eura EU potpore, što je maksimalni iznos u okviru programa Creative Europe (2019-2023), priopćili su iz Festivala Kvarner.

Projekt je odobren u kategoriji "Potpore za veće europske projekte suradnje", i njime se potiče međunarodna mobilnost i promocija europskih umjetnika uključenih u projekt, a također podiže svijest o jednom od najljepših poglavlja naše europske glazbene baštine.

Projekt povezuje devet europskih partnera. Osim Festivala Kvarner iz Opatije, to su Konzervatorij u Ateni, Nacionalni forum za glazbu iz Wrocława, Festival de Torroella de Montgrí u Španjolskoj, Internationale Händel-Festspiele u Göttingenu, Centro di musica Antica della Fundazione Ghislieri u Pavii, Centar za ranu glazbu Riga, National Centre for Early Music u Yorku i Centar kulturnih susreta Ambronay u Francuskoj, kao voditelj projekta.

U razdoblju od 2014. do 2018., u program EEEMERGING bila su uključena 32 ansambla i 371 umjetnik iz 25 zemalja.

Odobravanje projekta pod nazivom EEEMERGING+ (Emerging European Ensembles) kod Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu u Bruxellesu (EACEA), Festival Kvarner najavio je koncertom ansambla za ranu glazbu 25. listopada u centru Gervais u Opatiji.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message