News

Komentari 4

Fiktivnim ugovorom zaradila je 75.000 kuna, imala suradnicu

Zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, zadarska je policija kazneno prijavila bivšu direktoricu Zračne luke Zadar, Irenu Ćosić (54)

Sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa zadarskog područja, odnosno kao direktorica Zračne luke Zadar, bez valjane pravne osnove tijekom 2017. godine s računa društva na račun udruge Novi put svile uplatila 75.000 kuna. Taj novac potrošila je 73-godišnjakinja iz Zagreba koja se pak sumnjiči da je kao odgovorna osoba te udruge, uplaćeni novac koristila za osobne potrebe.

Potom su dvije dame napravile fiktivni ugovor kako bi prijenos novca opravdale kao zajam udruzi, ali ne Novom putu svile nego nepostojećoj, neregistriranoj udruzi sličnog imena.

- Protiv 54-godišnjakinje je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, a protiv 73-godišnjakinje je podnesena kaznena prijava zbog pronevjere, zlouporabe povjerenja gospodarskom poslovanju (pomaganje) i krivotvorenja službene isprave - kažu u zadarskoj policiji.

Najčitaniji članci