Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Filip Zavadlav je u izolaciji: U ćeliji je sam i sam ide u šetnju

Odvjetnik Branko Šerić odrekao se prava na žalbe kako bi psihijatri što prije počeli s vještačenjem ubojice. Osiguranje je tako ustrojeno da nitko ne priđe Zavadlavu i kako ne bi kontaktirao s pritvorenicima

Foto: PIXSELL
132 komentara

Trostruki ubojica iz Splita Filip Zavadlav (25) u Bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu čeka na psihijatrijsko vještačenje. Kome će sud povjeriti da ga provede još se ne zna.

Pogledajte video

Njegov odvjetnik Branko Šerić predao je punomoć sucu istrage Županijskog suda u Splitu i u državno odvjetništvo.

- Odrekao sam se prava na žalbu na rješenje o provođenju istrage i žalbe na rješenje o određivanju istražnog zatvora. To sam učinio kako se postupak ne bi stopirao i kako bi se što prije odredilo psihijatrijsko vještačenje mojega klijenta. Rješenje o istrazi postalo je pravomoćno i sad nema zapreke da se odmah izda nalog za njegovim psihijatrijskim vještačenjem - pojasnio je odvjetnik Šerić.

POGLEDAJTE VIDEO:

MISTERIOZNE ZAVADLAVOVE PORUKE Zadnje pismo ubojice: 'Nisam spavao, ali riješit će se to...'

Također, dok rješenje o provođenju istrage ne postane pravomoćno, sudac istrage ne može krenuti s ispitivanjem svjedoka. Zavadlav je, podsjećamo, u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i osobito teških okolnosti kaznenog djela. Ova druga točka izuzetno se rijetko određuje.

Kako su posjeti zatvorskoj bolnici na Svetošimunskoj ponedjeljkom i srijedom, Šerić ga ne može posjetiti prije ponedjeljka. Mladić, koji je u subotu rafalima iz automatske puške pokosio trojicu usred dana u središtu Splita, nalazi se, neslužbeno doznajemo, u svojevrsnoj izolaciji. Naime, sam je u ćeliji i sam ide u šetnju. Osiguranje je tako ustrojeno kako mu nitko ne bi prišao niti smije kontaktirati s drugim pritvorenicima i(li) zatvorenicima. Odgovorni žele eliminirati mogućnost bilo kakvih incidenata u kojima bi Zavadlav bio meta ili, možda, nekoga napao. Vrlo vjerojatno se nalazi i pod posebnim mjerama opreza. To znači da ga pravosudni policajci drže na oku te provjeravaju kako je i što radi u ćeliji češće nego što je inače uobičajeno kako si ne bi pokušao nauditi.

DVA SATA UŽASA U SPLITU Ubio trojicu i pokucao Malvasiji na vrata: 'Je li Jere doma?!'

Jutarnji list tvrdi kako je fokus istrage usmjeren na oružje kojim je Zavadlav ubio trojicu te da SOA, VSOA i Vojna policija istražuju od koga je i kako nabavio kalašnjikov.

 

Možda vas zanima i ovo:
Message