News

Komentari 0

Filozofski fakultet u Zagrebu objavio koliko je studenata i zaposlenika cijepljeno

Filozofski fakultet u Zagrebu objavio koliko je studenata i zaposlenika cijepljeno

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu među svojim je studentima i zaposlenicima proveo anketu o stanju cijepljenosti i preboljenju bolesti covid-19

Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu među svojim je studentima i zaposlenicima proveo anketu o stanju cijepljenosti i preboljenju bolesti covid-19.

Anketa je bila anonimna, a provela se u periodu od 3. do 10. studenoga, a u njoj je sudjelovalo 4.954 studenata i 770 zaposlenika fakulteta, odnosno 67% studenata i 75% zaposlenika.

Rezultati pokazuju kako je stanje cijepljenosti zaposlenika bitno povoljnije od stanja cijepljenosti studenata. 

Nadalje, ukupni postotak studenata zaštićen barem jednom dozom cjepiva iznosi 62.24%, postotak zaposlenika iznosi 83.97%. Rezultate ankete mogu se pronaći na web-stranici Fakulteta.

Bolest COVID-19 preboljelo  je njih 28,78% (958) studenata, odnosno 22,65% (130) zaposlenika.

Prema tome, neki oblik zaštite, cijepljenjem ili preboljenjem koronavirusa, ima 77% studenata i 91% zaposlenika.

Prodekan za organizaciju i razvoj, prof. dr. sc. Hrvoje Stančić u internom dopisu pozvao je 22% studenata i 5,6% zaposlenika koji se ne planiraju cijepiti da još jednom promisle te da se ipak odluče cijepiti, piše portal studentski.hr.

Podsjetimo, Filozofski fakultet donio je odluku da će se od 15. do 26. studenog sva nastava odvijati na daljinu, a od 15. studenog bi za ulazak u zgradu fakulteta trebalo imati covid-potvrdu, a studenti i iksicu.

 

Najčitaniji članci