Obavijesti

News

Komentari 25

'Pavošević me tražila posao za muža jer su bili u kreditima'

'Pavošević me tražila posao za muža jer su bili u kreditima'
3

Zagreb: Na suđenju u slučaju Fimi Media sutkinja Ivana Čalić je u srijedu optuženu Branku Pavošević opomenula jer je ova cijelo vrijeme žvakala žvakaču gumu

VIDEO

Suđenje Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi media nastavljeno je u srijedu ispitivanjem bivšeg direktora Ine i Crosca Bojana Milkovića, a svjedočio je i Mladen Bradač. 

Milković je na sudu rekao kako je od 2003. do 2009. bio zaposlen u Croscu. Rekao je kako su s Fimi Medijom počeli raditi 2005.

- Surađivali smo pet ili šest godina, a poslovi su bili vrijedni 4,3 milijuna kuna. Bili smo zadovoljni suradnjom - rekao je Milković. Dodao je i kako je optuženog Mladena Barišića upoznao u Baltazaru.

- Pitao me da li smo zadovoljni uslugom Fimi Medije. Rekao sam da jesmo. Onda mi je rekao da mu se javim ako bilo što trebamo. To sam iskoristio i zamolio ga za pomoć. Tako nam je pomogao da naplatimo dug od Konstruktora i pomogao nam je oko izgradnje jednog skladišta - rekao je Milković i dodao kako mu se činilo da je Barišić čovjek koji može pomoći.  

"Ne sjećam se o čemu se razgovaralo na sastanku 2007"

Milković je rekao i da je bio na sastanku 2007. u Vladi ali da se ne sjeća o čemu se razgovaralo. Braniteljica Jadranka Sloković mu je pročitala iskaz Branke Pavošević koja je rekla da je Milkovića zvala zbog nekih članarina za HDZ.

- Za to je bio zadužen moj poslovni tajnik Mladen Bradač - rekao je svjedok. Dodao je kako je jednom primio i supruga Branke Pavošević koji im je nudio suradnju.

- Primio sam ga iz pristojnosti ali i zato što su Croscom kružile priče da je jedan moj prethodnik smijenjen zbog Pavoševića. Nije mi bilo baš jasno što Pavošević točno hoće pa sam ga prebacio svojem tajniku Mladenu Bradaču - rekao je Milković. 

Podsjetimo i Milkoviću koji je danas bio svjedok, se također sudi u drugom postupku i to zbog navodnog primanja gotovo osam milijuna kuna mita u zamjenu za dodjeljivanje poslova tvrtkama koje su radile na Croscovim platformama za eksploataciju plina.

Bradač: Sanader i ja smo bili prijatelji

Mladen Bradač je rekao kako je Croscu 2005. prijetilo gašenje pa ga je tada nazvao Ivo Sanader i uputio ga na Josipa Petrovića u Ini kojem je objasnio situaciju.

- Radio sam tada kao šef održavanja platforme Labin, a Ivu i njegovu obitelj sam znao od 1993. godine. Ponekad smo i jedni kod drugih išli u posjet. Zato me Ivo i nazvao - kaže svjedok. Rekao je i kako je upoznao Barišića te kako mu je Barišić rekao da, ako treba kakvu promociju, posao ugovori s Fimi Medijom.

"Pavošević mi se ispričala za ispad svojeg muža"

Za Branku Pavošević nisam niti znao dok u upravu Crosca nije došao njezin suprug. Imperativno je tražio da mu se na bilo koji način da posao. Iz njegove priče je ispadalo da je vrlo utjecajan i moćan i da o tome trebamo voditi računa. Rekao je i da se protiv njega vodi kazneni postupak te da može primiti uslugu i tako vratiti, rekao je Bradač. Dodao je kako je kasnije Branku Pavošević sreo na božićnom domjenku u Mimari te mu se ona tada ispričala za ispad supruga. Rekla mu je i da se to više nikada neće ponoviti.

- Gospođu Pavošević sam sreo kasnije nekoliko puta na domjencima pa me pitala mogu li njegovom suprugu dati posao jer su digli kredite pa im je situacija bila teška - kaže svjedok. Dodao je i kako joj je rekao da se to neće ostvariti te nikada nije dao nikakav posao njezinom mužu. 

Sutkinja je opomenula zbog žvake

Pred kraj ročišta svjedoka Bradača je ispitala i Pavošević. No prije nego što mu je počela postavljati pitanja sutkinja ju je opomenula zbog žvake.

- Čitavo vrijeme žvačete. Bilo bi pristojno da bar dok postavljate pitanja izvadite žvaku - rekla je sutkinja Ivana Čalić Branki Pavošević.

Nakon toga je Pavošević svjedoka pitala da li mu je njezin suprug rekao čime se tvrtka bavi.

- Rekao je da je firma zajednička, a nije rekao čime se bavi već sam sam zaključio da se bavi građevinom - rekao je Bradač.

- Jeste li mi preko Mladena Barišića zaprijetili da mogu ostati bez posla jer vi, vaša supruga i gospođa Sanader idete zajedno u kino - pitala ga je onda Pavošević.

- To nije istina, vi ste mene proganjali - odbrusio joj je Bradač.      

Optužbe da su preko Fimi medije izvlačili državni novac odbacuju Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček. Odvjetnici HDZ-a tvrde da su se nezakonitosti dogodile bez znanja stranačkih tijela. Optužbe su priznali bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu