Obavijesti

Promo sadržaj

Formula vrhunske fotografije – Leica i Huawei Mate 9

Formula  vrhunske fotografije  – Leica i Huawei Mate 9
12

Fotografija na mobilnim telefonima u potpunosti je osvojila svijet. Društvene mreže svakog su dana preplavljene tisućama fotografija naših dogodovština, mjesta koja smo posjetili te zabavnih situacija

Sve do nedavno, profesionalni fotografi najčešće su s neodobravanjem vrtjeli glavama na kvalitetu fotografija snimljenih pametnim telefonom, ali u posljednje vrijeme, takve fotografije polako pronalaze put čak i do naslovnica vodećih novinskih izdanja. Kamere na pametnim telefonima koriste se, primjerice, i kod profesionalnih modnih snimanja, dok sve više renomiranih profesionalnih fotografa naglašava da svoje fotografije snimaju upravo pametnim telefonima. Huawei je prepoznao da pametni telefoni sve više zamjenjuju profesionalne kamere te na svojim uređajima ponudio vrhunske kamere za snimanje fotografija profesionalne razine kvalitete.

Primjer takve napredne kamere je i dvostruka kamera koju je Huawei razvio u suradnji s njemačkom Leicom, legendarnim brendom u svijetu fotografije koji simbolizira najvišu kvalitetu fotografija još od početka 20. stoljeća. Nedavno, s predstavljanjem novog prestižnog modela pametnog telefona Huawei Mate 9, posebno namijenjenog najzahtjevnijim poslovnim korisnicima, predstavljena je i druga generacija nagrađivane Huaweijeve dvostruke Leica kamere.

Huawei i Leica nastavili su s usavršavanjem i unaprjeđenjem optičkih performansi modula kamere, koja sada uključuje 12 megapiksela/F2.2 RGB senzor i 20 megapiksela/F2.2 monokromatski senzor uz poboljšane algoritme obrade slike, koji zajedno omogućuju snimanje uistinu spektakularnih fotografija. RGB senzor omogućuje snimanje potpuno vjernih boja, dok monokromatski senzor omogućuje bilježenje najsitnijih detalja i dubine što omogućuje snimanje fotografija u legendarnom Leica stilu. U paru s optičkom stabilizacijom slike (OIS) na dvostrukoj kameri, kao i po prvi put viđenoj tehnologiji povezivanja piksela na dvostrukoj kameri, Huawei Mate 9 pruža superiorne mogućnosti noćnog snimanja, a ovaj pametni telefon dolazi i s naprednim procesorom Kirin 960 posebno kreiranim kako bi omogućio neometan rad druge generacije Leica dvostruke kamere sa značajkom Hybrid zoom-a.

Ovim vrhunskim pametnim telefonom mogu se snimati detalji iz svakodnevnog života, zanimljivosti sa službenih putovanja te bilježiti uredska druženja na kvalitetnim fotografijama koje su uvijek dostupne za pregledavanje, a iskustvo fotografiranja Huaweijem Mate 9 postaje bolje no ikada, jer ponekad jednostavno treba znati stati te uživati u predahu od mnoštva obveza u užurbanom poslovnom danu.

U lepezi različitih mogućnosti, svakako se ističe i opcija fotografiranja ljudi i objekata te zamućivanje pozadine s umjetničkim fokusom gdje manja dubina polja omogućava isticanje predmeta. Osim toga, fotografije se mogu i refokusirati što korisniku daje slobodu da prvo fotografira, a kasnije fokusira snimljenu sliku. Huawei Mate 9 uz to krasi 8 MP selfie kamera s autofokusom i mnogim korisnim dodacima za još brže slikanje selfija, a after-work druženja sada mogu biti zabilježena u trajnu uspomenu. Jedina mana ove vrhunske kamere je što će uz pregršt prekrasnih fotografija teško biti napraviti selekciju nekoliko najboljih.

Za više informacija posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, FB Huawei Showcase aplikaciju, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Mobile Hrvatska Twitter.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta
Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid
ZA SVAKI ZNAK ZODIJAKA

Mjesečni horoskop za svibanj: Djevicu čeka ljubav, Lava prekid

Jake pozicije Venere u Biku i Marsa u Ovnu snažan su poticaj za ostvarenje poslovnih, ali i ljubavnih želja. Donosimo što vas čeka, ocjene mjeseca i najbolje datume