Obavijesti

News

Komentari 9

Foto i video: Scene uništenja nakon čudovišnog uragana...

Foto i video: Scene uništenja nakon čudovišnog uragana...
15

Uragan Dorian, najsnažniji u povijesti koji je udario Bahame, odnio je u tom karipskom otočju najmanje pet života, među njima i život dječaka koji se utopio dok je s obitelji bježao od oluje, a sestra mu je nestala

Poplavljene ulice, kuće bez krovova, iščupano drveće...

Uragan Dorian, najsnažniji u povijesti koji je udario Bahame, odnio je u tom karipskom otočju najmanje pet života, među njima i život dječaka koji se utopio dok je s obitelji bježao od oluje, a sestra mu je nestala.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa ...

Oslabio na treću kategoriju

Uragan je "nepomičan" sjeverno od otoka Grand Bahama, opustošio je Bahame kao peta kategorija tornada, sad je oslabio na treću kategoriju oluje.

No i dalje je opasan, objavio je američki nacionalni centar za uragane.

Strong winds batter Oceanhill Boulevard in Freeport
Uragan razorio Bahame i 13 tisuća domova, umro dječak
Uragan razorio Bahame i 13 tisuća domova, umro dječak

Između utorka navečer i srijede ujutro stići će do istočne obale Floride, a kasnije nadomak obale Georgije i Južne Karoline. 

Kad misliš da si siguran na 2. katu. A nisi

Na Floridi je počela evakuacija, ali ne očekuje se da će uragan udariti istom snagom kao na Bahame, gdje su puhali vjetrovi preko 320 kilometara na sat. Kolika je bila snaga uragana možda najbolje pokazuje video u kojem je poplavljen drugi kat kuće.

- Kad misliš da si siguran na drugom katu... - napisao je korisnik na Twitteru.

POGLEDAJTE VIDEO

Mnogi su na Bahamima ostali bez domova, nekima su kuće ostale čitave, ali sve im je poplavljeno. Uništene su ceste, automobili...

Prema prvim procjenama, oštećeno je ili skroz uništeno oko 13 tisuća kuća, a na mjestima kojima još prijeti uragan živi 19 milijuna ljudi.