Obavijesti

News

Komentari 0

FOTO Na vezu u Marini potonula jahta, kod Kornata su spasili posadu i jedrilicu od potonuća

FOTO Na vezu u Marini potonula jahta, kod Kornata su spasili posadu i jedrilicu od potonuća
8

Trenutno nisu poznati razlozi potonuća brodice, a na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, izvijestili su iz Ministarstva mora nakon havarije u Marini

VIDEO

Službenici Lučke ispostave Trogir provode očevid o uzrocima potonuća britanske jahte 'MY PACHA' duljine 10.45 metara, u vlasništvu državljanina Ujedinjenog kraljevstva, koja je potonula u nedjelju dok je bila na vezu u općini Marina.

Dojavu o nesreći dobili su od građana preko trogirske policije oko 16.40 sati i odmah su izvijestili Središnjicu u Rijeci te nadležne službe Uprave sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te je započet očevid.

Trenutno nisu poznati razlozi potonuća brodice, a na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, dok je rukovodstvo mjesne marine upozoreno na obvezu pravovremenog informiranja nadležne trogirske Ispostave o svim izvanrednim događajima posada i plovila na vezu, odnosno, u pomorskom prometu unutar perimetra marine.

Posada jedrilice spašena u kornatskom arhipelagu

MRCC Rijeka zaprimila je poziv pogibelji (MAY-DAY) posade jedrilice 9. srpnja u 13 sati, a koji su dojavili o prodoru mora u potpalublje.

Iz MRCC Rijeka je odmah po dojavi pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja prema posadi jedrilice, u suradnji sa Lučkom kapetanijom Šibenik, čiji službenici su traženu jedrilicu pronašli u 15 sati sa sjeveroistočne strane otočića Gustac, u kornatskom otočju.

Preliminarnim pregledom službenici LK Šibenik ustanovili su oštećenje trupa jedrilice ispod razine mora, koje je vjerojatno nastalo uslijed udara kolumbe o dno mora. S obzirom da je primanje mora u potpalublje bilo ograničeno brzinom plovidbe, službenici šibenske Kapetanije uzeli su jedrilicu sa posadom u tegalj spasilačkim brodom "Šibenik" te ih prevezli do sigurnog veza u mjesnoj marini na otoku Piškera, kamo su pristali u 15.30 sati, kada je ova akcija uspješno okončana.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavljen je tijekom današnjeg dana, u nadležnosti Lučke kapetanije Šibenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.