News

Komentari 1

FOTO Odron kamenja kod Omiša uznemirio stanovnike, popodne jedna traka otvorena za promet

FOTO Odron kamenja kod Omiša uznemirio stanovnike, popodne jedna traka otvorena za promet

Ovaj odron je uznemirio stanovnike omiškog zaleđa, jer se dogodio na prometnici kojom oni u jutarnjim satima putuju u Omiš te, kako su izvijestili lokalni mediji, pukom srećom nitko nije stradao

Na dionici državne ceste D70 od Omiša do Gata, koja je zbog jutrašnjeg odrona zatvorena za promet, u poslijepodnevnim je satima otvoren promet jednim trakom uz regulaciju semaforom, izvijestila je PU Splitsko-dalmatinska.

Odron na cesti kod Omisa

Zbog obilnih padalina i vjetra u petak ujutro na dionici ceste D70 (Omiš-Gata) došlo je do odrona te je promet bio prekinut. Hrvatske ceste (HC) su priopćile kako taj odron nije uzrokovao materijalnu i drugu štetu. Cesta je bila zatvorena za promet da bi alpinisti, kako su izvijestili iz HC-a, uklonili preostali materijal iz zone odrone koji je ostao na litici.

Odron na cesti kod Omisa

- Prošao sam lokaciju autom neposredno prije nego se dogodio odron. Slikao sam odron i objavio na društvenim mrežama. Iskreno, danas slavim drugi rođendan jer da sam prošao koju minutu prije bilo bi svega. Svi koji su se tamo našli u to vrijeme vidjeli su o kakvoj pogibeljnoj situaciji se radilo - rekao je za Dalmaciju Danas vozač koji je snimio odron.

Ovaj odron je uznemirio stanovnike omiškog zaleđa, jer se dogodio na prometnici kojom oni u jutarnjim satima putuju u Omiš te, kako su izvijestili lokalni mediji, pukom srećom nitko nije stradao.

Odron na cesti kod Omisa

Odron se dogodio 100-ak metra od podnožja radova na konstrukciji mosta preko rijeke Cetine i pristupnog tunela u sklopu radova izgradnje obilaznice Omiša.

Neven Matijević iz splitskog ureda Hrvatskih cesta, izjavio je kako u "sadašnjem trenutku ne možemo direktno dovesti u vezu ovaj odron s izvođenjem radova na tunelu Komorjak i mostu preko Cetine."

Veliki odron kod Omiša, kamene gromade blokirale cestu

"Alpinisti uklanjaju ostatke nestabilnih blokova i provjeravaju ostale blokove na visini do pet metara budući da ne znamo u kakvom su stanju stabilnosti blokovi iza vanjskog lica litice prema rijeci Cetini," rekao je Matijević. Zbog izgradnje obilaznice Omiš promet na cesti između Omiša i njegovog zaleđa bio je radi sigurnosnih razloga zatvoren za promet od 10. ožujka do 10. srpnja ove godine.

Najčitaniji članci