Obavijesti

News

Komentari 135

FOTO Planinarski savez Zagreba postavio je sajlu nasred puta koja je umalo ubila dječaka (13)

FOTO Planinarski savez Zagreba postavio je sajlu nasred puta koja je umalo ubila dječaka (13)

Dječaka su oko 21.45 sati zaprimili na Objedinjeni hitni bolnički prijem Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje su liječnici ustanovili da ima prijelom natkoljenice...

Dječak (13) koji je sinoć oko 20 sati vozeći bicikl Medvednicom na području Glavice u blizini Podsuseda zapeo za sajlu, zadobio je teške tjelesne ozljede i trenutno je na operaciji.

Dječaka su oko 21.45 sati zaprimili na Objedinjeni hitni bolnički prijem Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje su liječnici ustanovili da ima prijelom natkoljenice, zbog čega su ga odmah operirali. Doznajemo kako je u bolnici zavedeno da je ozljede zadobio nakon što je pao s konstrukcije visine dva metra na bok i glavu.

Planinarski savez Zagreb potom je objavio priopćenje na Facebooku u kojem tvrde kako oni prenose konkretne podatke o nesreći. Također navode kako je ta sajla tu od početka gradnje planinarskog doma, dakle pedesetak godina.

Užas u Zagrebu: Netko postavio sajlu u šumi, dječak na biciklu naletio na nju. Sad je u bolnici
Užas u Zagrebu: Netko postavio sajlu u šumi, dječak na biciklu naletio na nju. Sad je u bolnici

Prenosimo ga u cijelosti:

Povodom jučerašnje nesreće u blizini planinarskog doma Glavica i velikog broja dezinformacija u medijima prenosimo konkretne podatke o nesreći. Unesrećeni biciklist se nažalost velikom brzinom zabio u službenu rampu/sajlu koja na tom mjestu od početka gradnje planinarskog doma dakle pedesetak godina. Tako nešto se nije moglo dogoditi u normalnoj vožnji bicikla već neodgovornom vožnji pojedinca koji je velikom brzinom kretanja doveo u opasnost sebe i moguće druge prolaznike, planinare i izletnike.

Rampa tj. sajla na navedenom mjestu spriječava ulazak vozila ispred doma i služi zaštiti planinara i izletnika od motornih vozila. Svi koji imaju pristup iza te točke moraju se voziti sa velikim oprezom jer se tu uvijek nalazi veliki broj ljudi i djece koji posjećuju dom i spilju Veternicu. Na navedenom mjestu se nalazi i parking za manji broj vozila te se radi o makadamskoj cesti, a ne planinarskoj stazi na koju je netko postavio sajlu.

Srećom u ovoj nesreći nije bilo drugih unesrećenih jer bi u toj brzini dolaska biciklista mnogi izletnici i planinari bili ugroženi od biciklista i mogla se dogoditi i veća nesreća.