News

Komentari 78

FOTO Pogledajte kako američki F15 visoko iznad Biograda u zraku toči gorivo iz avio-cisterne

FOTO Pogledajte kako američki F15 visoko iznad Biograda u zraku toči gorivo iz avio-cisterne

Dok traju pripreme za vježbu Immediate Response 21, na nebu iznad Biograda odvijao se pravi spektakl između borbenog zrakoplova i zrakoplova KC-10 Extender

Započela je integracija slovenske i američke mehanizirane satnije s postrojbama Hrvatske kopnene vojske u Multinacionalnu bojnu vježbe "Immediate Response 21", a središnji događaj vježbe održat će se 27. svibnja 2021. na Slunju. Tamo će se prikazati sposobnosti združenog multinacionalnog djelovanja Hrvatske vojske sa snagama saveznika i partnera u borbenim uvjetima kroz prihvat i integraciju snaga, provedbu manevra, pružanje paljbene potpore i pružanje bliske zračne potpore u suradnji s Hrvatskim ratnim zrakoplovstvom i 31. krilom zrakoplovstva SAD-a.

No, dok traju sve te pripreme, fotograf Boris Kačan snimio je nevjerojatnu fotografiju visoko na nebu iznad Biograda u sklopu vježbe Astral Knight 21. Kačan je naime uhvatio trenutak kada borbeni zrakoplov F15 visoko iznad Biograda uzima gorivo od zrakoplova KC-10 Extender, odnosno avio-cisterne, koja služi za za nadopunu goriva drugih zrakoplova tijekom leta.

Najčitaniji članci