News

Komentari 25

FOTO Pogledajte kako raste Rimčev kampus u Kerestincu

FOTO Pogledajte kako raste Rimčev kampus u Kerestincu

Za gradnju kampusa Rimcu je zemljište u travnju ove godine iznajmila gradska uprava Svete Nedelje na 69 godina, a obavezan ga je izgraditi u roku tri godine

Punom parom gradi se u Kerestincu na projektu novog kampusa i sjedišta tvrtke Rimac automobili. U novom kampusu planiraju imati vrtić, proizvodnju organske hrane, kapsule za smještaj umjesto klasičnog hotela. Sve bi trebalo biti gotovo 2023. godine.

- Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će tvrtki da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sustava za brojne globalne automobilske kompanije. Nova lokacija, utemeljena na ideji stvaranja najboljeg mogućeg radnog okruženja za zaposlenike iz cijelog svijeta, nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sjedišta Rimac Automobila i nalazi se na zemljištu od 200.000 m², dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine - kažu u tvrtki. Dodaju da je Mate Rimac je želio da novo sjedište njegove tvrtke utjelovljuje ne samo karakter branda već i karakter zaposlenika.

- Arhitekti su inspiraciju za oblikovanje kampusa crpili iz više izvora, uključujući oblik i kretanje Rimčevog hiperautomobila - C_Two, kao i samu brzinu - opisuju iz Rimac Automobila.

Najčitaniji članci