Obavijesti

News

Komentari 0

Francuska Renaultu: Kolike ste naknade isplatili direktorima?

Francuska Renaultu: Kolike ste naknade isplatili direktorima?
1

Sindikat CGT izrazio zabrinutost zbog isplata naknada pojedinim visokim čelnicima kompanije putem nizozemske holding kompanije Renaulta i Nissana (RNBV), tražeći viši stupanj transparentnosti

VIDEO

Francuska vlada zatražila je od Renaulta više pojedinosti o naknadama koje je isplatio direktorima preko nizozemskog holdinga u suvlasništvu s japanskim Nissanom, izjavio je u nedjelju ministar financija Bruno Le Maire.

Ministar Le Maire uputio je taj zahtjev nakon što je sindikat CGT izrazio zabrinutost zbog isplata naknada pojedinim visokim čelnicima kompanije putem nizozemske holding kompanije Renaulta i Nissana (RNBV), tražeći viši stupanj transparentnosti u tom proizvođaču automobila.

Francuska država najveći je dioničar Renaulta.

Korporativno upravljanje u savezu Nissana i Renaulta našlo se pod povećalom nakon što su japanske vlasti sredinom studenoga uhitile predsjednika uprave Nissana Carlosa Ghosna zbog sumnje da nije objavljivao točne podatke o primanjima u Nissanu.

Afera Ghosn uzdrmala je autoindustriju, opteretivši Nissanove veze s Renaultom ali i diplomatske odnose Japana i Francuske.

Le Maire je za televiziju CNews u nedjelju izjavio da je vlada pisala vodstvu Renaulta "sa zahtjevom da im dostavi sve pojedinosti potrebne za potpunu transparentnost isplata tih naknada".

"Želim znati kome su isplaćene, jesu li objavljene u službenim dokumentima a time i je li... uprava Renaulta toga bila svjesna", dodao je ministar.

Glasnogovornik Renaulta nije odmah odgovorio na pozive niti na poruke u kojima se tražio komentar informacije o zahtjevu Pariza.

Reuters je u prosincu izvijestio da su čelnici Nissana i Renaulta minimalno u dva navrata analizirali pravne mogućnosti isplate naknada Ghosnu putem nizozemskog holdinga i drugih zajedničkih tvrtki koje nisu objavljene u u službenim dokumentima.

Provjere su na kraju obustavljene ali je Nissan nakon Ghosnova uhićenja u povjerenju izvijestio Renault da su odlučili proširiti internu istragu i na zajedničku tvrtku u Nizozemskoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...