Obavijesti

News

Komentari 60

Nakon presude Veliću, obitelji si prijetile ubojstvom kod suda

Nakon presude Veliću, obitelji si prijetile ubojstvom kod suda
16

Karlovac: Nakon presude braća Zoran i Zdravko Hudorović negodovali su zbog preblage kazne, a ispred suda su padale i nove prijetnje između dvije obitelji

VIDEO

Frane Velić (51) je u utorak na Županijskom sudu u Karlovcu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog pokušaja ubojstva braće Hudorović. Njegov istoimeni sin Frane Velić (20) oslobođen je optužbe koja ga je teretila da je ispalio hitac iz pištolja. 

- Optuženik je pokazao naročitu bezobzirnost i upornost jer je nakon dva ispaljena hitca u Zdravka ispalio i treći i to u leđa - kazao je u obrazloženju presude sudac Ante Ujević te dodao kako će optuženi platiti i sudski postupak u iznosu od 7547 kuna kao i paušal sudu u iznosu od 2000 kuna jer sudac smatra da si to može priuštiti kako je i sam optuženi Velić u iskazu naveo da ima novaca. 

- Vidjet ćemo se mi opet na sudu! To neće stati na tome! Što su mi napravili od djece, pogledajte ih! - vikali su Hudorovići Velićima prozivajući i presudu suca, na što su pak Velići dobacivali: Hajde, možemo odmah sada to riješiti!

Prijetilo se s obje strane. Na jednoj strani su stajala ranjena braća Zoran i Zdravko Hudorović sa majkom Milkom, a na drugoj strani pak Ivanka Velić sa svojim sinovima među kojima je bio i netom oslobođeni Frane.

Otvoreno su jedni drugima prijetili ubojstvima. Umalo su se nekoliko puta i fizički obračunali, no policajci su uspjeli primiriti tenzije. Franina žrtva Zdravko je pak javnosti pokazao ožiljke na tijelu gdje ga je upucao Frane.

- Vidite kako nam je lijepo živjeti! Što bi se trebali zaključavati? Bojim se, nemam nikoga od obitelji osim ove troje djece. To mi je sva obitelj, a njih je sto. Lako nas napadaju i provociraju - povikala je Ivanka Velić te nastavila:

- Da sam sjedila ne bi ovo imala od socijalne pomoći - kazala je pokazujući na BMW koji je bio parkiran iza njezina obitelji. 

Za oslobađajuću presudu Velića mlađeg je sudac Ujević kazao da se optužba nije potrudila i navela u kojem je pravcu Frane pucao. 

- Mi ne znamo gdje je pucao, postoji mnogo mogućnosti. No što se dogodilo mi to ne znamo, a ne možemo suditi ako nemamo znanja - kazao je Ante Ujević. 

Podsjetimo, Velići su se u listopadu 2010. posvađali s Hudurovićima na sajmu u Otoku Oštarijskom. U pucnjavi je teško ranjen Zoran i Zdravko Hudorović. Navodno je motiv svađe i pucnjave novac koji su braća dugovali Velićima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza