Fredi i Niko sav svoj džeparac daju za napuštene životinje | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 88

Fredi i Niko sav svoj džeparac daju za napuštene životinje

Fredi i Niko sav svoj džeparac daju za napuštene životinje
2

SRETNI SU KAD MOGU POMOĆI: Nesebični splitski prvašići Niko i Fredi sve novce koje imaju odmah daju udrugama koje se brinu za napuštene pse i mace..

VIDEO

Super se osjećam kad dajem svoj džeparac za životinje, baš dobro, govori nam Fredi Coulson, učenik prvog razreda OŠ Spinut u Splitu.

Isto nam kaže i Niko Visintin, prvašić iz OŠ Kman. Njih dvojica do ove godine išli su u isti vrtić, a ljubav prema životinjama usadila im je njihova teta Ana. Ona nije željela u medije naglasivši kako je ovo ipak priča o djeci koja su svojim nesebičnim gestama prema napuštenim životinjama malo uljepšala ovaj svijet. Fredi je prošli tjedan svojih 150 kuna, plus još maminih 50, dao udruzi Deseti život koja brine o napuštenim macama koje trebaju pomoć. No to nije prvi put da ovaj mališan daje svoj novac.


- Prije toga dao sam 200 kuna za pomoć kujici, imala je puno štenaca. I okotila ih je na carski rez, tako sam se i ja rodio. A ja imam psa, Zsa Zsa se zove, i jako bi htio imati macu, ali mama puno radi pa ne možemo brinuti za nju – iskren je Fredi. 
Njegov prijatelj Niko pomagao je psima, odnosno dao je dva puta po 200 kuna svojeg džeparca za Udrugu Sehaliah koja brine o psima.


- Jako bih volio imati psa, kao i moja mama, ali tati se baš ne sviđa ta ideja. Svi moji prijatelji u razredu imaju pse. Bio bih sretan da i mi udomimo jednoga - kaže Niko. Fredijeva mama Anja Plazonić Coulson voljela bi da se društvo malo više angažira oko potrebitih.


- Svoje dijete želim naučiti da daje, jer što više daješ, više ti se u životu vrati – kaže Fredijeva mama. Ona i Nikina mama Barbara upoznale su se dok su im djeca išla zajedno u vrtić. Nisu znale što im sinovi rade.

- Nismo o tome pričale, a ispalo je da oni daju i iste iznose, ali za različite udruge – kaže Barbara. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 88

VIDEO

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'
POKRENULI PETICIJU

Vapaj brata poginulih Katarine i Stjepana: 'Zašto je Albanka iz zatvora puštena uz jamčevinu?'

Ovaj tragičan događaj ne smije proći neopaženo i bez pravedne kazne! Tražimo pravdu za naše najmilije, poručio je Viktor Đerek koji je u tragičnoj nesreći u travnju ostao bez brata i sestre