Obavijesti

News

Komentari 74

Friščić o crnom fondu HDZ-a: "Sve što čine, čine pojedinci"

Friščić o crnom fondu HDZ-a: "Sve što čine, čine pojedinci"
1

Predsjednik HSS-a ističe kako stranke nisu razgovarale ni o prodaji dijela dionica Janafa zbog isplate odštete umirovljenicima. Na izbore HSS izlazi samostalno

VIDEO

Nismo imali koalicijski sastanak vezan uz predaju udjela Janafa Mirovinskom fondu, nismo to znali, ali kada je riječ o HSS-u obavezu prema umirovljenicima treba ispuniti. Je li ovo najbolje rješenje ili se moglo naći i neko drugo, iz Vlade nam kažu da su dionice prenijete, da je pitanje tko će ih kupiti, da je to drugi proces. Vjerujem da će se voditi računa da ovaj sektor, po nama zasigurno u Hrvatskoj obiteljsko srebro, ostane u našim rukama da sutra ne govorimo o Janafu kao što danas govorimo o Ini – odgovorio je na pitanja novinara uoči 6. Hodočašća u Mariji Bistrici predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Na pitanje dokažu li se optužbe li o crnim fondovima HDZ-a istinitima, je li HDZ još uvijek poželjni koalicijski partner, Friščić je kazao da sve što čine, čine pojedinci.

– To je u domeni pojedinih službi i kada završe ti procesi vjerujem da će biti pravorijeka o tome. HDZ je najveća stranka u Hrvatskoj i zasigurno je nitko neće izbrisati iz političke scene, ali da to čini i njima određene poteškoće, zasigurno je da im čini, i kada je riječ o funkcioniranju stranke i u komuniciranju s biračkim tijelom – građanima – kazao je Friščić dodajući da HDZ i HSS, ali ljudi – članovi ovih stranka su u koalicijskim odnosima u više od 350 jedinica o lokalne samouprave i promatrajući suradnju ovih dviju stranka na projektima na takav način i na ravnomjernom razvoju Hrvatske, suradnja ovih stranaka ima svoj značaj i nije nastala jednostrano i vjeruje da će kao takva polučiti i rezultate.

No, HSS će samostalno na izbore, a Friščić dodaje da brojne ankete HSS-u daju različite postotke, no prava anketa po njemu je upravo današnje hodočašće koje potvrđuje da HSS-ovaca ima, da su složni i voljni i dalje služiti i znaju kako dalje i u kojem pravcu voditi Hrvatsku.

Inače, na ovo šesto hodočašće HSS-a Majci Božjoj Bistričkoj došlo je gotovo 20.000 ljudi. Domaćin hodočašća, Vlasta Hubicki naglasila je da uoči hodočašća održan i koncert kao spoj zelenog i plavog na kojoj je nastupila zagorska vokalna skupina Fiole te kapa “Luka Ploče“ iz Ploča, a spoj zelenog i plavog je politika HSS-a.

– U predizborno vrijeme treba reći da HSS s jasnim programom, zastupajući maloga čovjeka, obitelj, ravnomjerni regionalni razvoj – spoj zelenog i plavog, HSS nije mala šutljiva manjina već jasna i glasna većina- rekla je Vlasta Hubicki. Sve hodočasnike pozdravio je i predsjednik Josip Friščić ističući da se na ovom hodočašću svjedoči ono o čemu govore.

- Ono što mi izražavamo, ovdje dokazujemo. To je dokaz da nismo organizirani od izbora do izbora, od trenutka do trenutka već kontinuirano služimo svojem narodu vjerujući i skupljajući snagu za ono što što nas čeka danas, a naročito s pogledom za ono što nas očekuje sutra. Donijeli smo i svoje zahvale za sve što smo baštinili osobno, u okviru svojih obitelji, ali i u lijepoj zajednici koja se zove Hrvatska seljačka stranka. To nije predizborna parada HSS-a već je prije šest godina to bila nova stranicu našem funkcioniranju, u našem dokazivanju pripadnosti – kazao je Josip Friščić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije