News

Komentari 37

Fuchs: Jako je tužna situacija da se dijete koristi za propagiranje ideja. Prijavljeno je 26 ljudi

Fuchs: Jako je tužna situacija da se dijete koristi za propagiranje ideja. Prijavljeno je 26 ljudi

Ne trebamo raditi kompromise jer onda nećemo moći provoditi mjere i izmišljat ćemo razno razne stvari, rekao je ministar Fuchs. Istaknuo je da mu nije jasno kako roditelji ne razumiju pravila

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs osvrnuo se na situaciju u Krapinskim Toplicama gdje jedan od učenika već danima pokušava ući u školu bez maske.

- Roditelji, unatoč razgovorima, ne puštaju dijete u školu. Loše je i da se dalje okupljaju oni koji protestiraju i daju podršku tim roditeljima. Jako tužna situacija da se dijete koristi u svrhe propagiranja ideja - komentirao je Fuchs i dodao kako je 26 ljudi dobilo prekršajne prijave. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Istaknuo je da je jedna zaposlenica izrazito potresena i da se svima pruža psihološka pomoć. 

Na pitanje može li se kako organizirati nastava za učenika koji ne želi nositi masku u školu, Fuchs je upitao: "Da organiziramo da dijete sjedi ispred škole?". 

- Ne mogu razumjeti da roditelj ne može shvatiti pravilo. To je kao da vam netko kaže da je škola donijela odluku jer je kiša da se skidaju šlape, pa da jedan od roditelja pošalje svoje dijete u školu s blatnjavim cipelama i kaže da mu se ograničava sloboda kretanja - rekao je ministar i dodao kako je to "tjeranje maka na konac". Poručio je kako su olabavili sustav te ponovio da djeca masku moraju nositi samo u zajedničkim prostorima, ali ne i na nastavi. 

- Ne trebamo raditi kompromise jer onda nećemo moći provoditi mjere i izmišljat ćemo razno razne stvari - rekao je ministar. Na pitanje jesu li roditelji koji prosvjeduju iz Krapinskih Toplica, rekao je da je uz roditelje dječaka još samo jedna majka iz Krapinskih Toplica, no da njezino dijete u školu ide uredno i s maskom.