Obavijesti

News

Komentari 72

Gadafi se želi osvetiti: Planira teroristički napad na London?

Gadafi se želi osvetiti: Planira teroristički napad na London?
6

NATO će nadgledati zonu zabrane leta iznad Libije te može djelovati u samoobrani, izjavio je glavni tajnik Ramussein. Nastavljaju pregovore o ulozi tog Saveza u ratu

VIDEO

Zemlje članice NATO-a su se u četvrtak usuglasile kako će Savez nadgledati zonu zabrane leta iznad Libije, izjavio je Andres Forgh Ramussein, glavni tajnik NATO-a. Istaknuo je da NATO može djelovati u samoobrani, ali se njihov angažman odnosi samo na provedbu zone zabrane leta. Prema tome, NATO neće preuzeti zapovijedanje nad vojnim operacijama u Libiji kao što su ranije najavljivali ministri nekih zemalja, prenosi Reuters

Glavni tajnik Saveza je istaknuo kako se nastavljaju pregovori o proširenju uloge NATO-a u Libiji, ali takvu odluku još nisu donijeli. Francuska smatra kako bi NATO trebao zapovijedati akcijom. Francuske su snage inače u subotu bombardirale Libiju.

Europska unija je izvijestila kako je spremna blokirati mogućnost da prihodi od prodaje nafte i plina dospiju u ruke libijskog čelnika. Odluku su u četvrtak prihvatili čelnici 27 zemalja EU. Naglasili su kako će skupa s Arapskom ligom, UN-om i Afričkom unijom pokušati pronaći rješenje koje će dati odgovor na zahtjev naroda u Libiji. 

Gadafi planira teroristički napad na Veliku Britaniju?

Libijski čelnik Moamer Gadafi navodno planira organizirati teroristički napad na Veliku Britaniju u znak osvete bombardiranja njegove zemlje. Daily Mail prenosi kako je do tog podatka došla tajna služba MI5, nakon prisluškivanja stotina razgovora između Libijaca u Velikoj Britaniji i Tripolija. 

Jedan od osumnjičenika je rekao kako 'moraju pružiti podršku te će 'to' napraviti gdje god da bili. Tajne službe u Velikoj Britaniji strahuju kako bi Gadafijeve snage uskoro mogle napasti njihovu zemlju.

Sarkozy: Libijci će odlučiti o Gadafijevoj sudbini

Američka državna tajnica Hillary Clinton je u četvrtak rekla kako su Gadafijeve snage potisnuli te su izbjegli humanitarnu katastrofu u Bengaziju. Istaknula je i kako su neutralizirali libijske zračne snage. Francuski predsjednik, Nicolas Sarkozy, rekao je kako će Libijci sami odlučiti o Gadafijevoj sudbini. Istaknuo je i kako je vojna operacija u Libiji spasila tisuće života. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Jako nevrijeme s tučom pogodilo je Slavonski Brod: 'Ode mi svo cvijeće, a i jagode'

SLAVONSKI BROD - Jaka grmljavina nakon toga je počeo padati led i kiša. Jedno pet minuta sigurno. Uništeno mi je cvijeće i jagode, kazala je čitateljica. Slavonski Brod pogodilo je snažno nevrijeme. DHMZ je najavio da će tijekom dana prevladavati sunčano vrijeme uz moguće lokalne pljuskove sredinom dana, pretežno na istoku zemlje. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, na Jadranu jugozapadni vjetar.

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači
PREDSTAVNIK ŠVICARSKE

Pobjednik Eurosonga Nemo deklarira se kao nebinarna osoba. Evo što taj pojam znači

Nebinarna osoba je osoba čiji se rodni identitet i/ili ekspresija ne podudaraju s rodom koji joj je pripisan pri rođenju, navodi portal Dugineobitelji...
VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO U Velikoj Gorici snimili su prašinski vrtlog: 'Ma to je baby tornado za doček Baby Lasagne'

VELIKA GORICA: Snimka je nastala ne pretjerano daleko od zračne luke na koju slijeće Baby Lasagna, pa su se neki odmah našalili "Evo ga, baby tornado za doček Baby Lasagne"... Kako navode specijalizirani portali, ova pojava traje kratko, najčešće do jedne minute...