Obavijesti

News

Komentari 8

Opet kasne: Grade rampe za trajekte, svaka stoji 40.000 €

Opet kasne: Grade rampe za trajekte, svaka stoji 40.000 €
3

Do 2017. trebao bi biti gotov i putnički terminal, na čijih će 12.200 metara četvornih u jednakom omjeru biti javni i komercijalni sadržaji. Stajat će oko 12 milijuna eura

VIDEO

Trajekti za zadarske otoke, čije je isplovljavanje iz nove luke u Gaženici bilo planirano za ovaj mjesec, ipak će tek krajem ove ili početkom iduće godine zaploviti prema otocima. 

U tom razdoblju Lučka uprava planira riješiti problem preniskih pristanišnih rampi na vezovima za lokalni trajektni promet. O tome je u petak u Gaženici govorio predsjednik Upravnoga vijeća Lučke uprave Zadar Krešimir Rendeli. Za prvu ruku bit će postavljena jedna čelična konstrukcija. Kad se ona testira, izgradit će se još četiri takve konstrukcije. Preostala tri veza ostat će bez takvoga rješenja jer se od 2016./2017. godine za koncesije obalnoga linijskoga prometa mogu natjecati i brodari izvan Hrvatske. 

- Cijena jedne čelične konstrukcije je 40.000 eura, a trošak svih pet će se pokriti iz postojećega kredita. To je samo 0,1 posto od ukupne cijene luke Gaženica, koja će porezne obveznike u konačnici stajati oko 170 milijuna eura, rekao je Rendeli. 

Na pitanje tko je kriv za propuste s rampama, odgovorio je kako još nema službeno izvješće, ali da može reći kako su u ovom slučaju zakazali svi - od struke do politike. Rendeli je sa suradnicima obišao i privremenu pristanišnu zgradu, koja će služiti za putnike na lokalnom trajektnom prometu. 

Do 2017. trebao bi biti gotov i pravi putnički terminal, na čijih će 12.200 metara četvornih u jednakom omjeru biti javni i komercijalni sadržaji. Stajat će, prema procjenama 12 milijuna eura, ali će biti znatno manji i monumentalniji od ranijega projekta čija se cijena procjenjivala na 50 milijuna eura.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...