Obavijesti

News

Komentari 100

Kud Škoro, tud i HDZ: Vide gdje je on, pa brže bolje idu za njim

Kud Škoro, tud i HDZ: Vide gdje je on, pa brže bolje idu za njim
1

U zadnjih mjesec dana HDZ i Škoro se neobično preklapaju u obraćanjima medijima i pojavljivanju u javnosti - svaki put kad se negdje pojavi Škoro, nakon njega se ukaže netko iz HDZ-a

VIDEO

Miroslav Škoro jučer je u Rijeci imao presicu ispred Poglavarstva, a većinu vremena proveo je objašnjavajući svoje aktivnosti u Savezu socijalističke omladine o kojima ovih dana pišu mediji.

- Ja jesam svirao gitaru 1985. godine gdje sam je svirao, u klubu Muzičke omladine, nisam bio čovjek koji je poslije toga završavao općenarodnu obranu i društvenu samozaštitu, nisam bio član Saveza komunista i taj dio priče neće proći - rekao je Škoro između ostalog.

Sat vremena kasnije Riječane je posjetio ministar Vili Beroš, koji je obišao gradilište nove bolnice na lokalitetu Sušak Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

- Ako bude sve prema predviđanjima, radovi će se završiti do kraja travnja 2022. godine. Zahvaljujući aktivnostima Vlade, u bolnički kompleks u Rijeci je je dosad izdvojeno više od milijardu kuna - pohvalio je Beroš Vladu u kojoj je ministar i koja ga je lansirala za nositelja HDZ-ove lista u X. izbornoj jedinici.

Rijeka: Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro održao konferenciju na Korzu

I tako dok se Škoro morao 'prati' od sviranja gitare socijalističkoj omladini, Vili Beroš je ponavljao što je sve dobro Vlada napravila za Rijeku.

Nije ovo prvi put u zadnjih mjesec dana, kada se predizborna kampanja već počela zahuktavati iako se o datumu izbora još ništa nije znalo, da se HDZ i Škoro preklapaju u obraćanjima medijima i pojavljivanju u javnosti. Preciznije bi možda bilo reći da HDZ 'poklapa' Škoru, jer su mu zadnjih tjedana u nekoliko navrata 'preoteli' pažnju medija tako što bi ubrzo nakon njegove presice medijima 'uklizali' s nekom svojom pričom.

Škoro: Ma možete slobodno napisati da sam bio sekretar Komunističke partije Jugoslavije
Škoro: Ma možete slobodno napisati da sam bio sekretar Komunističke partije Jugoslavije

Slična situacija kao jučer u Rijeci dogodila se 11. svibnja u Zagrebu kada je Škoro na Trgu bana Jelačića predstavljao koalicijsku platformu za izbore, zajedno s Hrastom i Hrvatskim suverenistima. Isti dan, ali popodne, Plenković je stao pred novinare i objavio da je Vlada dogovorila da se svim građanima koji trenutno ne mogu boraviti u svojim kućama i stanovima zbog posljedica potresa u Zagrebu, osiguraju sredstva za plaćanje najamnine. Škorina platforma tako je pala u drugi plan, jer je većinu ipak zanimalo kako će i pod kojim uvjetima doći do krova nad glavom.

Zagreb: Predstavljena koalicija Domovinskog pokreta, Hrvatskih suverenista i HRAST-a

HDZ je par tjedana kasnije, 2. lipnja, opet 'uklizao' u Škorin termin i to u razmaku od 20-ak minuta prije i nakon što je Škoro u 11 sati predstavljao nove članove svoje ekipe, bivše Mostovce Slavena Dobrovića, Ružicu Vukovac i Vladu Marića. U 10.40 tog dana u MUP-u se potpisivao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova na kojem su bili Davor Božinović i Tomislav Ćorić

Pauletić je kod Škore: 'Imamo Kviska, on nam je važan adut'
Pauletić je kod Škore: 'Imamo Kviska, on nam je važan adut'

Potpisivao se ugovor za projekt Sustava za rano upozoravanje i upravljanje krizama, a presica se potom nastavila u 11 sati i pojavili su se pomoćnik ministra unutarnjih poslova za civilnu zaštitu Damir Trut, ministar zdravstva Vili Beroš, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić i prvi put nakon duže stanke održali presicu o trenutnoj epidemiološkoj situaciji i radu Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske. Dakle, u isto vrijeme dok je Škoro u hotelu International predstavljao nove partnere.

Zagreb: Plenković na svečanosti povodom puštanja u rad stroja za izradu vodiča u tvrtki Elka

Samo 15 minuta kasnije, dok je Škoro još imao svoj program u hotelu International, Andrej Plenković je došao u tvornicu Elka i u pogon pustio novu proizvodnu liniju vrijednu 15 milijuna kuna. Plenković se pojavio u društvu ministra Darka Horvata, koji je njihov posjet Elki 'zakucao' najavom da će Vlada zaposlenima u tvrtkama koje se suoče s značajnim padom narudžbi i poslova platiti cijeli jedan radni dan u tjednu. A zna se da kad Vlada najavi dijeljenje novca, malo koga zanima nastavak političkog puta bivših članova Mosta.

POGLEDAJTE VIDEO: Andrej Plenković predstavlja predizborni program i obećaje rast plaća, mirovina, smanjenje poreza...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi