Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
74 komentara

Gdje su danas potomci Savke, Kardelja, Đilasa, Gregorića...

Većina je dobila vrhunsko obrazovanje. Ovisno o odnosu s Titom prolazili su u životu bolje ili gore... Kardeljev unuk je revizor, a obitelj Pozderac dala je Vuka Jeremića

Boris Ščitar/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
74 komentara

Glavni državni revizor koji je u Sloveniji raskrinkao mnoge afere - za razliku od naše Šime Krasić - zove se Igor Šoltes (49). Najveći ulov u Šoltesovoj mreži zove se Janez Janša. Šoltes ge je uhvatio u mutnom poslu s finskom Patrijom, u najvećoj aferi Dežele, zbog koje se slovenskom premijeru već dugo sudi. Završi li u zatvoru, bit će to najveći revizorov uspjeh. Ali ne samo to: bit će to idealna preporuka za nastavak karijere u politici, na lijevom dijelu političke scene. Ode li u politiku, Šoltes neće biti prvi član svoje obitelji u tom poslu. On je naime unuk Edvarda Kardelja, Titove desne ruke.

Najopakiji revizor dežele, razotkrio je i slučaj DARS. Riječ je o slovenskom državnom poduzeću za autoceste koje je kao i HAC izvlačio novac. DARS je zbog toga u gubitku od nekoliko milijardi eura. Kad god revizor raskrinka nekoga, Šoltesu, koji je inače i basist banda Ni Važno, predbacuju da je ljevičar i Kardeljev unuk.

- Ne smeta mi što me mediji uvijek opisuju kao unuka Edvarda Kardelja. Svi imaju djedove i bake pa imam i ja, objasnio je jednom Šoltes. - Naš je odnos bio kao odnos svakog djeda i unuka. Bio jako nježan djed. Ponosan sam na svoga djeda i moja su uvjerenja jasna - kaže Šoltes.

Državni revizor je od 2004., već devet godina. Slovenski mediji tvrde da bi Šoltes mogao postati vođom lijeve političke opcije. On tvrdi da zasad političkih ambicija nema, ali ne želi otkriti kakve će poteze povlačiti u budućnosti.

- I James Bond je govorio nikada ne reci nikada. Ne treba trčati pred rudo - zaključuje Šoltes.

Mnogi u Hrvatskoj danas ne znaju da je i Bojana Gregorić, poznata glumica, izdanak obitelji koja pripada lijevoj hrvatskoj političkoj eliti. Njen je djed, Pavle Gregorić 1937. izabran za člana Centralnog komiteta KP Hrvatske.

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message