News

Komentari 20

Ghislaine Maxwell kriva je za podvođenje maloljetnica monstrumu pedofilu Epsteinu

Ghislaine Maxwell kriva je za podvođenje maloljetnica monstrumu pedofilu Epsteinu

Četiri žene su tijekom suđenja svjedočile da ih je Epstein zlostavljao i da je Maxwell bila ta koja je omogućila to zlostavljanje, a ponekad i sudjelovala u njemu

Porota je donijela presudu u slučaju protiv Ghislaine Maxwell kojoj se sudi za podvođenje maloljetnica i trgovinu ljudima. Maxwell je bila bliska suradnica i djevojka pokojnog Jeffreyja Epsteina, optuženog seksualnog prijestupnika, pedofila koji si je oduzeo život u zatvoru, piše CNN.

Maxwell je proglašena krivom po pet od ukupno šest točaka optužnice. Kriva je za navođenje maloljetnika na upuštanje u seksualne radnje, prijevoz maloljetnika za ilegalne seksualne radnje te seksualnu trgovinu maloljetnicima.

Suđenje je zatvoreno za fotografe i snimatelje.

Odluka porote predstavlja zaključno poglavlje u uznemirujućoj sagi zlostavljanja koja se proteže gotovo tri desetljeća.
Tužitelji su tvrdili da su Maxwell i Epstein osmislili plan kako bi namamili mlade djevojke u seksualne odnose s Epsteinom od 1994. do 2004. u New Yorku, Floridi, Novom Meksiku i Američkim Djevičanskim otocima.

Četiri žene su tijekom suđenja svjedočile da ih je Epstein zlostavljao i da je Maxwell bila ta koja je omogućila to zlostavljanje, a ponekad i sudjelovala u njemu.
Maxwellina obrana je rekla da je ona "žrtveno janje" za Epsteinove postupke i optužila svjedokinje da lažu.

Na sudu su se spominjali i Donald Trump, Bill Clinton i princ Andrew.  Epstein, koji je 2008. priznao krivnju za prostituciju, optužen je za seksualnu trgovinu u srpnju 2019., a oduzeo si je život u zatvoru mjesec dana kasnije. Maxwell je uhićena godinu dana nakon toga i od tada je u zatvoru.

 

Najčitaniji članci