News

Komentari 0

Tužiteljica u završnim riječima: Ghislaine Maxwell bila je žena koja "je vrebala ranjivu djecu"

Tužiteljica u završnim riječima: Ghislaine Maxwell bila je žena koja "je vrebala ranjivu djecu"

Optužena je za seksualnu trgovinu i druge zločine zbog navodnog vrbovanja i pripremanja četiri tinejdžerice za seksualne odnose s pokojnim financijašem Jeffreyem Epsteinom

Ghislaine Maxwell bila je "odrasla žena koja je vrebala ranjivu djecu", rekla je tužiteljica Alison Moe u ponedjeljak u završnoj riječi na suđenju pripadnici britanske društvene kreme za seksualno zlostavljanje, pozivajući porotnike da je "proglase odgovornom".

Maxwell (59) optužena je za seksualnu trgovinu i druge zločine zbog navodnog vrbovanja i pripremanja četiri tinejdžerice za seksualne odnose s pokojnim financijašem Jeffreyem Epsteinom između 1994. i 2004. godine.

"Vodila je istu igru iznova i iznova i iznova", rekla je Moe. "Manipulirala je svojim žrtvama i pripremala ih za seksualno zlostavljanje."

Maxwell se izjasnila da se ne osjeća krivom.

Njezini odvjetnici tvrde da je tretiraju kao zamjenu za Epsteina, koji se ubio u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu 2019. u dobi od 66 godina dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Obrana je nastojala prikazati četiri žrtve kao nevjerodostojne.

Moe je u završnim riječima pobijala tvrdnje obrane da Maxwell nije bila svjesna nijednog zločina koje je počinio Epstein, ukazujući na činjenicu da su hodali 11 godina i da je bila "ključna za tu praksu".

"Kad si s nekim 11 godina, znaš što mu se sviđa", rekla je Moe.

"Epstein je volio maloljetne djevojke. Volio je dirati maloljetne djevojke. Maxwell je to znala."

Najčitaniji članci