Obavijesti

News

Komentari 14

Glad veliki problem u Britaniji: Polovica učitelja hrani učenike

Glad veliki problem u Britaniji: Polovica učitelja hrani učenike
1

Oko 59 posto britanskih učitelja reklo je da ponekad izvedu djecu iz učionice zbog bolesti i ponašanja i daju im jesti, dok njih 13 posto tvrdi da to čine redovito

VIDEO

Ravnatelji i liječnici u britanskim školama traže da se za djecu, kojoj je to potrebno, osigura besplatan doručak, nakon što je Guardianovo istraživanje otkrilo da gotovo polovica učitelja donosi hranu učenicima koji u školu dolaze praznog želuca. 

Čak četiri od pet učitelja, odnosno njih 83 posto, svako jutro se susreće s učenicima koji u školu dolaze gladni, a kako tvrdi njih 55 posto, čak četvrtina učenika ne jede dovoljno. Brojke rastu zadnjih godinu ili dvije jer je mnoge obitelji pogodila recesija, nezaposlenost i smanjenje prihoda.

U istraživanju je sudjelovao 591 učitelj, a svi pripadaju online Guardianovoj učiteljskoj mreži. Njih 49 posto reklo je da u školu nose hranu i voće za djecu koja nisu doručkovala, a 17 posto ih učenicima daje novac za ručak iz vlastitog džepa.Gotovo četiri od pet učitelja (78 posto) odgovorilo je da bi htjeli da se djeci s niskim primanjima osigura besplatan doručak, baš kao što neki već dobivaju besplatan ručak. 

Besplatni doručak pomogao bi u rješavanju problema siromašne djece koja se često bore s anemijom. Isto tako, vratio bi im samopouzdanje i smanjio klasne podjele u školama.  Učitelji su utvrdili da djeca u školu dolaze gladna jer su umorna i nedostaje im koncentracije, a često govore da se ne osjećaju dobro. 

Čak 72 posto učitelja je tijekom ispitivanja reklo da su prepoznali nedostatak roditeljskih vještina kao razlog sve većeg broja učenika koji u školu dolaze gladni. Njih 58 posto razlog vidi u obiteljskim, zdravstvenim i socijalnim problemima, dok ih 44 posto smatra da djeca dolaze gladna zbog nedostataka obiteljskog vremena. Smanjena primanja navelo je njih 41 posto, a 35 posto ih je kao razlog navelo pritisak zbog troškova života. 

Među ispitanim učiteljima, njih 59 posto reklo je da ponekad izvedu djecu iz učionice zbog bolesti i ponašanja i daju im jesti, dok njih 13 posto tvrdi da to čine redovito. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...