Obavijesti

News

Komentari 271
Foto: NordphotoPIXSELL
DOSSIER

Glamurozni život palih fatalnih kraljica HDZ-a: 'Rimac voli pare, a Žalac je bila opčinjena s njom'

Luksuzne krpice, skupocjeni nakit, odlasci u Veneciju u šoping, ručkovi u Bocca Maraiju, jedrenje, Mercedes... Josipi Rimac i Gabrijeli Žalac omilili su se moć i utjecaj

Prije nekoliko desetljeća Arsen Dedić pjevao je o “lijepim provincijalkama”, brucošicama koje se “probijaju kroz prvu rujansku maglu” oko Novske “slavonskim i bosanskim vlakovima” ili Marjanom iz Dalmacije stižu u neodoljivu zagrebačku jesen, “sa svojom tihom vjerom u poeziju, sa svojom potrebom da idu na koncerte...”.
Puno se toga od onih vremena, u kojima se čak i Perković pored Knina prošvercao u antologije lirike, promijenilo. Vlakova koji stižu u Zagreb sve je manje, koncerti više nisu kao nekad, a “tiha vjera u poeziju” posve je iščezla. Dvije žene iz provincije o kojima govori ova priča, Josipa Rimac i Gabrijela Žalac, umjesto lirskih pjesama orijentirale su se na prozaičnije stvari.  
U vrijeme kad je Rimac već bila lokalna zvijezda nacionalnog sjaja, Gabrijela Žalac bila je tek uplašena politička “brucošica” koja se kroz rujansku slavonsku maglu probijala prema Zagrebu i svom krajnjem odredištu, premijerovu srcu, u kojega je - za razliku od Rimac - bezlična i poslušna s lakoćom ušla. Čim se uselila na Markov trg, dospjela je na radare kninske kraljice, mezimice desne stranačke frakcije, koju je Plenki više podnosio nego cijenio. Iako izgledaju kao da su prijateljice oduvijek, kao hadezeove Salma Hayek i Penelope Cruz, prijateljstvo dviju žena zapravo je počelo tek kad je Žalac dobila portfelj, odnosno lisnicu.
“Josipa Rimac isprva nije imala pojma tko je Žalac. Sve do njezina dolaska u Zagreb nije ni čula za nju. No kad je Plenki postavio Gabrijelu na funkciju ministrice EU fondova, došlo je do zbližavanja”, kaže nam izvor odlično upućen u odnose dviju posrnulih političarki. 

Komentari 271
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa