Obavijesti

News

Komentari 12

Glas naroda: Onaj tko sluša na satu, taj i svlada cijelo gradivo

Glas naroda: Onaj tko sluša na satu, taj i svlada cijelo gradivo
1

Pišite nam na facebook.com/bolje.obrazovanje, obrazovanje@24sata.hr ili 24sata, Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb s naznakom “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska”

VIDEO

Djeca nisu usmjerena na ono što će trebati

Kad će se više nešto promijeniti? Zar rezultati nisu dovoljan pokazatelj kako je ovo što djeca danas moraju učiti zastarjelo? Djeca nisu usmjerena osim ako se sama ne usmjere, ali pritom će ostatak gradiva stagnirati i nazadovati. Znači, svi uče isto, pa netko razumije, a netko ne. Nadareni se dosađuju, dobivaju jedinice jer se okreću na satu, a to im na kraju utječe na prosjek, dok oni manje nadareni pokušavaju pohvatati gradivo. Vremena za objašnjavanje nema, pa im ostaju repeticije.

inace moj dobar prijatelj

Tko sluša na satu, taj svlada gradivo

Svako gradivo se treba učiti od početka. To je izrazito teško postići na nastavi koju sluša od 25 do 30 učenika. Uz to, djeca ne paze što nastavnik govori, nego vrijeme provode na društvenim mrežama.

Nastavnik matematike čita iz knjige primjere i djeci ništa ne objašnjava. Kroz to u školi prolazi moje dijete.

Imaju i dopunsku nastavu te se održava jedino ako nastavnika neki učenik zaustavi na hodniku i upita za pomoć. No to je uglavnom nemoguća misija jer se nastavnik uvijek nekamo izmigolji da ga učenik ne može naći. U moje vrijeme nisi mogao ići doma dok nisi shvatio matematiku kod naše učiteljice i na taj način joj se do neba zahvaljujem jer s tim znanjem danas pomažem svojem djetetu. Drugi problem je što se svako gradivo treba učiti od početka, a treba savladati svaki dio gradiva jer se gradivo nadovezuje na prethodno naučeno. A to je teško postići na nastavi koju sluša od 25 do 30 učenika jer je često potreban individualan rad s učenicima. Jedino rješenje je rad kod kuće, tj. forsiranje roditelja na boljim ocjenama iz tih predmeta, te pomoć roditelja ako je potrebno. Treći problem je što puno djece ne pazi na satu, nego vrijeme provodi tipkajući na društvenim mrežama. 

polaris

Bacamo knjige i ponašamo se kao pijani milijunaši

To je ludilo, razred A i razred B nemaju istu knjigu jer je drugi autor. To je jedan od jačih lobija kod nas. U Njemačkoj se knjige vraćaju više od 40 godina, na posljednjoj stranici potpiše se đak i krajem godine se školi vrati knjiga. Moj brat je imao knjige stare devet, a ja pet godina godina, i to u jednoj bogatoj Njemačkoj. Ponašamo se kao pijani bogataši, pa kad završi godina, knjige se bacaju u kantu. 

gvendilin2

Idu na instrukcije jer misle da je tako lakše naučiti

Lakše je djeci otići na instrukcije nego redovito slušati na satu. A gradivo nije preteško da se ne bi moglo savladati uz nekoliko sati instrukcija. Pa misle čemu se pretjerano mučiti?

Nives Zlatko Horvat

Knjige su loše kvalitete i brzo se počnu raspadati

Ludilo oko tiskanja novih knjiga je isključivo radi jakog lobija koji inače ne bi imao što tiskati. Knjige su nekvalitetne. Moje dijete čuva knjige, ali ni nakon dva mjeseca knjiga se raspala.

Medici

Idu šarlatanima koji rade na crno i ništa ne nauče

Moja tvrtka deset godina radi instrukcije, ali nismo se obogatili. No ljudi koji dođu kažu da su tisuće kuna ostavili šarlatanima. I uglavnom nije bilo rezultata sa šarlatanima.

Nada Magazin








Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca