Obavijesti

News

Komentari 7

'Glasanje subotom i nedjeljom bi smanjilo opasnost od zaraze'

'Glasanje subotom i nedjeljom bi smanjilo opasnost od zaraze'

Šef SDP-a Peđa Grbin očekuje da Vlada definira kako će izgledati prikupljanje potpisa za kandidate na lokalnim izborima i da se izbori produže na subotu i nedjelju, kako bi se smanjila šansa za zarazu

VIDEO

Očekujemo da se definira što će biti s prikupljanjem potpisa, jer je to veliki epidemiološki rizik, a želimo čuti od Vlade razmišljaju li da se po uzoru na neke druge europske zemlje glasanje produži na dva dana. Tako bi se glasalo i subotom i nedjeljom kako bi se smanjio pritisak na birališta, rekao je Peđa Grbin za Hrvatski radio.

Rekao je i da je SDP očekuje pobjedu u Zadru, gdje podržavaju Marka Vučetića, a sigurni su u pobjedu i u Rijeci. Dodao je i da su u Zagrebu pokušali postići dogovor s timom Tomislava Tomaševića, ali da nije bilo političke volje jer je 'prioritet bio bildanje vlastite snage. Osvrnuo se i na obnovu Zagreba koja ni godinu dana nakon potresa nije počela. 

- Opet imamo prepucavanja, s jedne strane ravnatelj Fonda govori da mu niti jedno rješenje iz Ministarstva nije došlo, iz Ministarstva se hvale da su poslali čak 38 rješenja - evo, godinu dana nakon potresa 38 rješenja, od kojih se samo tri odnose na obnovu. Sve u svemu, skandalozno. Kada tome pridodamo činjenicu da nas je jedan gospodin koji se bavi odvozom građevinskog otpada obavijestio da se zadnjih deset dana na području Zagreba ne može odvoziti građevinski otpad, onda mi doista nije jasno kako se misli provoditi obnova -  rekao je Grbin i dodao da ministar Horvat nije u stanju voditi taj posao. 

Tomašević o obnovi: 'Država i grad prespavali su zimski san'
Tomašević o obnovi: 'Država i grad prespavali su zimski san'

- HDZ i njihovi sateliti nisu dorasli poslu - poručio je Grbin koji se zalaže i za ozbiljnu reviziju Zakona o obnovi. 

- Zagrebu treba ne samo obnova i rekonstrukcija, već i ozbiljna revitalizacija. Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat nije u stanju voditi ovaj posao i na njegovo mjesto mora doći netko sposobniji - ako u HDZ-u takvu osobu uopće imaju - zaključio je. 

Govoreći o mjerama protiv koronavirusa Grbin je kao problem istaknuo nedostatak jasnih kriterija.

- Sve se donosi ad hoc, često iz političkih razloga, i to onda kod građana dovodi kod ovakve frustracije kakvu smo zadnjih par dana gledali na ulicama i trgovima -  rekao je Grbin. 

Dodao je i da je odluka o zabrani sportskih aktivnosti na otvorenom nepromišljena. 

Osvrnuo se na stanje u pravosuđu koje je pod povećalom nakon tvrdnji Zdravka Mamića da je potkupljivao suce i vodio ih na putovanja.

Zokijevanje: Čistio bi ribu od glave, ali se ne bi držao zakona
Zokijevanje: Čistio bi ribu od glave, ali se ne bi držao zakona

- Ja mislim da je stanje u hrvatskom pravosuđu ne loše, nego katastrofalno - rekao je Grbin.

Za njega je svađa između Milanovića i Plenkovića o kandidatkinji za šeficu Vrhovnog suda bespredmetna. 

- Za nas u SDP-u rješenje ove situacije vrlo je jednostavno. Ili ćemo staviti na raspravu u parlamentu prijedlog predsjednika Republike koji je već došao i raspraviti o tome treba li Zlata Đurđević dobiti priliku da pokuša popraviti stanje u hrvatskom pravosuđu već sada, ili će vladajući utvrditi da ovaj natječaj nije uspio, nakon čega će se raspisati novi javni poziv, za koji je gospođa Zlata Đurđević rekla da će se na njega javiti, nakon čega će predsjednik Republike ponovno predložiti gospođu Zlatu Đurđević jer smatra da je ona osoba koja bi trebala doći na tu poziciju, i onda ćemo o tome raspravljati i glasati - zaključio je Grbin. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...